Lockdown akoby bol pre herecko-spevácke duo Morena vždy výzvou vytvoriť niečo nové. Napokon, veď práve vďaka ich spomalenému pracovnému režimu mohol vzniknúť aj ich minuloročný eponymný spoločný debut. Ani minulú lockdownovú zimu dievčatá nezaháľali a rozhodli sa prekvapiť kamarátku Lucku Komiňákovú zhudobnením jej staršej básne.

Jemne ju prepísali a spravili z nej tanečnú skladbu s názvom Emolintimita. "Bolo to nečakane rýchle, Lucka v tom čase trávila lockdown doma mimo Bratislavy a tešili sme sa už na jej návrat. Chceli sme ju prekvapiť tým, že jej dáme vypočuť pieseň s jej textom, bez toho, aby vedela, že sme na ňom pracovali," hovoria členky dua Morena. Pieseň nahrali v štúdiu u Daniela Žulčáka počas minuloročného lockdownu, keď sa im zrušili ostatné aktivity.

"Najprv sme si s Dominikou sadli za text a snažili sa ho rytmicky upratať, trošku doň dodať aj našej poetiky a ešte v ten deň som doma sadla za klavír a refrén bol jasný. No rytmus vo verziách sa nám stále akosi nepozdával. V tom čase sme tvorili bublinu s Dominikiným snúbencom Dankom Fischerom a s našim kolegom a kamarátom Dankom Žulčákom, s ktorým sme nahrávali aj iné projekty. Do procesu sa obaja zapojili. Danko Fischer vymyslel super tanečný beat, blízky rukopisu ich kapely OJV. Danko Žulčák nás nahrával, tiež prispel nápadmi, a napokon sme spoločne všetci štyria postavili základ tanečnému aranžmánu. Potom prišla Dominika s nápadom na klip, ktorý túto jeseň celý zorganizovala, od zrežírovania až po zohnanie skvelého štábu a miesta na točenie," opísala Andrea Bučko proces vzniku nového singla.


Videoklip natočili talentovaní Adrián a Marián Jenčovci (Cube Art Pictures), ktorí sa venujú najmä natáčaniu svadobných videí, no na konte majú aj viacero hudobných videí. Ich filmársky rukopis je podľa Dominiky Kavaschovej dojemný, moderný a kvalitný, a práve preto sa rozhodli dievčatá do spolupráce osloviť práve ich.

Vo videu vystupujú okrem spoluautorky Lucky Komiňákovej aj ďalší dievčatám blízki ľudia - Zuzka Porubjaková, Natália Puklušová, Kristína Tormová, Mara Lukama a Števko Martinovič.

"Zvolili sme ľudí, ktorých milujeme pre ich energiu, radosť, humor, láskavosť a talent. Chceli sme, aby v týchto pochmúrnych časoch z videa išla radosť, aby sme si v ňom všetci vedeli urobiť srandu zo samých seba, vytancovať sa z emócií, aby sa dotýkal rôznych ľudí, lebo veď všetci sme si už prešli šialenými láskami, nad ktorými sme časom možno získali nadhľad a pousmiali sa nad nimi. No kým sa taká šialená láska žije, človek je akoby pod bláznivým vplyvom."

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Andrea Bučko. Správu sme upravili.