Pesnička sa môže stať hitom aj skôr, než je vôbec vydaná a dostane sa do rádiových rotácií či na internet. Dôkazom je novinka Emmy Drobnej, ktorú si ľudia za posledné týždne obľúbili v reklame na Vianočnú lotériu. Znel v nej iba krátky úryvok, no hneď bolo jasné, komu patrí ten hlas. Pred pár dňami sa fanúšikovia po viac ako mesiaci od spustenia kampane dočkali celej piesne.

Zo 60-sekundového spotu, do ktorého Emma Drobná pôvodne naspievala len pár veršov, totiž až neskôr vznikla plnohodnotná skladba, ktorá si určite nájde miesto vo vianočnom vysielaní rádií a v playlistoch poslucháčov. Pesnička Vianočný čas s podtitulom "Deň, ktorý znamená radosť" mala premiéru 1. decembra a o dva dni neskôr bol zverejnený aj videoklip.

Reklamný spot, vďaka ktorému pieseň vznikla, vyrobila reklamná agentúra MullenLowe GGK pre národnú lotériovú spoločnosť TIPOS. Pre kampaň na Vianočnú lotériu chýbala tvorcom reklamy zaujímavá a neobohraná slovenská pesnička. Oslovili preto Emmu Drobnú. "Produktová kampaň sa, samozrejme, dostala do televízií, pesnička sa ihneď zapáčila divákom a poslucháčom, ktorí si doslova vypýtali jej pokračovanie. A tak sa nahrala plná verzia skladby pod taktovkou Emmy Drobnej," objasnila vznik novej slovenskej vianočnej pesničky hovorkyňa TIPOSu Adriana Podobová.

Text piesne napísal pre Emmu skúsený textár Vlado Slivka, ktorý je zároveň kreatívnym riaditeľom agentúry MullenLowe GGK. "Na Vianociach som mal vždy najradšej to tešenie sa na ne. Vrátane predvianočného zhonu a celej tej magickej atmosféry naokolo. Trochu z toho som sa pokúsil ukryť aj do textu novej pesničky, lebo to dobro a radosť spojená s vianočnými sviatkami majú v sebe niečo čarovné. Celá pesnička je pre mňa takým malým vianočným zázrakom, tak jej želám, nech prinesie radosť mnohým poslucháčom," povedal.

Podmanivú melódiu skomponoval známy slovenský hudobník Viktor Hazard (A.M.O.). Ten spolu so spevákom, gitaristom a producentom kapely Bad Karma Boy Jurajom Marikovičom aj pieseň nahral v štúdiu FATMUSIC.

"Vianoce a vianočný čas mám veľmi rada. Mám pocit, že ľudia sú k sebe trošku milší a empatickejší, ale, samozrejme, najviac si užívam čas strávený s rodinou a blízkymi. K tomu patria aj vianočné skladby, aby to dotvorilo atmosféru. Táto naša novinka ten pocit vo mne vyvolala okamžite, preto sa teším, že sme sa rozhodli ju dotvoriť a nahrať celú," prezrádza Emma Drobná.

Text: Hudba.sk (zdroj: PR článok / Neopublic)