Začiatok februára znamenal koniec obdobia ticha na domácej scéne. Postarali sa o to Kontrafakt a Moja Reč s novými klipmi. Najprv KF vypustili video k skladbe JBMNT, v ktorom zdemolovali BMW. Následne Ego a Ben Cristovao prostredníctvom klipu predstavili spoločnú vec Molly a nakoniec Delik a Supa zverejnili video k singlu Hudba.

Kontrafakt vydali koncom minulého roka nový album Navždy, takže bolo iba otázkou času, kedy vypustia ďalší videoklip. Po skladbách Stokujeme vonku a Odviati vetrom sa ako tretia dočkala vizuálneho spracovania vec s názvom JBMNT, ktorú produkoval Maiky Beatz. Ako bolo spomenuté už v úvode, piešťanské trio v klipe režírovanom Adamom Pavelkom zdemoluje BMW, ktoré predtým kúpili za 7000 eur. Malo totiž pokazenú prevodovku.

Kontrafakt - JBMNT

Zdá sa, že Ben Cristovao sa pomaly ale isto transformuje zo speváka na rappera. Najnovšie nahral skladbu s Egom, ktorá dostala názov Molly, čo je iný názov pre extázu. Ako uviedol Ego pre iReport.cz, touto skladbou sa snažia poukázať na problém užívania tejto drogy medzi mladými ľuďmi. Track, ktorý produkovali The Glowsticks, predstavili priamo prostredníctvom videa.

Ben Cristovao feat. Ego - Molly

O tretí tohtotýždňový domáci klip sa postarali chalani z formácie Moja Reč. Ide o vizuál k skladbe Hudba, ktorá sa nachádza na Delikovej debutovej sólovke Sloboda. V tracku hosťuje Supa a kompletnú zostavu MR dopĺňa Jozef Engerer, ktorý sa postaral o produkciu. Réžiu trochu netradičného videa mal na starosti Vojtěch Kotek.

Delik feat. Supa - Hudba

Nas plánuje po 20 rokoch opäť vydať svoju debutovú štúdiovku Illmatic z roku 1994, ktorá je viacerými považovaná za vôbec najlepší hip-hopový album histórie. V reedícii sa nahrávka dostane do predaja 15. apríla ako dvojcédečko pod názvom Illmatic XX a bude obsahovať aj niekoľko remixov, freestyley na oslavu výročia a dosiaľ nevydané demá. Nas pri tejto príležitosti plánuje absolvovať aj turné po USA.

Nas - It Ain't Hard To Tell

Ako sme písali minule, Big Boi sa rozhodol pripomenúť svoj album Vicious Lies And Dangerous Rumors z roku 2012 prostredníctvom deviatich remixov/prerábok, ktoré bude zverejňovať v týždňových odstupoch. V druhom kole sme sa dočkali mash-upu jeho skladby Gossip, v ktorej hosťujú Big K.R.I.T. a UGK, s piesňou Godzilla od kapely Blue Öyster Cult. Výsledok dostal názov GossipZilla.

Big Boi & Blue Öyster Cult feat. Big K.R.I.T. & UGK - GossipZilla

Pharoahe Monch vydá 15. apríla svoju štvrtú sólovku P.T.S.D. (Post Traumatic Stress Disorder), z ktorej predčasom predstavil už singel Damage. Teraz člen Organized Konfusion posúva ďalšiu ochutnávku v podobe tracku Bad MF, ktorý produkoval Lee Stone.

Pharoahe Monch - Bad MF

Aktívny je aj druhý člen Organized Konfusion Prince Po, ktorý v utorok vydal album Animal Serum v kompletnej produkcii od Oh No. Krátko pred vydaním táto dvojica ešte z novinky predstavila skladbu Smash, v ktorej hosťuje práve vyššie spomínaný Pharoahe Monch a tiež O.C. O pár dní neskôr sa zas dostalo von video k tracku Machine Rages.

Prince Po & Oh No feat. Pharoahe Monch & O.C. - Smash

Prince Po & Oh No - Machine Rages

Nový klip má aj R.A. The Rugged Man, ktorý sa rozhodol zvizualizovať bezpochyby najsilnejšiu skladbu zo svojej vlaňajšej vynikajúcej štúdiovky Legends Never Die. Ide o track Still Get Through The Day s hosťujúcim Eamonom, v ktorom Rugged Man rapuje o úmrtí svojich dvoch postihnutých súrodencoch a iných nepríjemných udalostiach, ktoré postihli jeho rodinu.

R.A. The Rugged Man feat. Eamon - Still Get Through The Day

Fanúšikovia Mobb Deep čakajú na nový spoločný album tejto newyorskej formácie už takmer osem rokov. Toto čakanie by sa malo skončiť v apríli, keď Havoc a Prodigy vydajú nahrávku The Infamous Mobb Deep. Z nej pred niekoľkými dňami predstavili prvý singel Taking You Off Here.

Mobb Deep - Taking You Off Here

Od Mobb Deep tu máme dnes hneď dva príspevky, keďže do nového singlu Street Certified si ich pozvali M.O.P. Tí taktiež pracujú na novom albume, jeho názov ani termín vydania však zatiaľ nie je známy.

M.O.P. feat. Mobb Deep - Street Certified

Roc Marciano má už síce dva mesiace vonku nový album Marci Beaucoup, no zatiaľ k nemu nenatočil ani jeden klip. Namiesto toho sme sa dočkali už tretieho videa k mixtapeu The Pimpire Strikes Back, ktorý vyšiel mesiac pred spomínaným albumom. Najnovšie dorazil klip k tracku Slingers, v ktorom hosťuje Knowledge The Pirate.

Roc Marciano fest. Knowledge The Pirate - Slingers

Black Milk zjavne nechce zaspať na vavrínoch, ktoré si vyslúžil za vlaňajšiu štúdiovku No Poison No Paradise, a preto momentálne maká na EP s názvom Glitches In The Break. To dorazí už o mesiac, pričom prvý singel vyšiel tento týždeň. Stala sa ním skladba Cold Day.

Black Milk - Cold Day

Reks, jeden z najusilovnejších zámorských rapperov, plánuje na jar vydať album Eyes Watching God. Z neho ako ochutnávku predstavil skladbu Hold Your Applause, ktorú produkoval Hazardis Soundz.

Reks - Hold Your Applause

Esoteric a producent Stu Bangas vydali vlani spoločný album Machete Mode, ktorý obsahoval aj skladbu The Danger. Tá sa teraz dočkala remixu, v ktorom pôvodnú hosťujúcu dvojicu Apathy a Celph Titled nahradili Sean Price a Chino XL, pričom novú strofu nahral aj Esoteric. Z originálu tak zostal nezmenený iba beat a refrén od Vinnieho Paza.

Esoteric & Stu Bangas feat. Sean Price, Chino XL & Vinnie Paz - The Danger (Remix)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Kontrafakt, Moja Reč