Speváci Richard Müller a Dan Bárta sa v piatok 20. júna predstavia na novom hudobnom festivale BS City Beats, ktorý sa uskutoční na amfiteátri v Banskej Štiavnici. Pridajú sa tak k menám ako Fink či Jazzanova.

Na koncerte podľa slov oboch interpretov určite zaznejú klasiky ako Tlaková níž alebo Milovanie v daždi. "Banská Štiavnica je jedno z najkrajších miest na Slovensku a úprimne sa priznám, nepamätám si, kedy som tam hral," uviedol Müller a dodal, že celé vystúpenie považuje za špeciálne najmä zásluhou Dana Bártu, ktorého si veľmi váži a považuje za skvelého speváka, od ktorého sa ešte má čo učiť. 

Na festivale BS City Beats sa okrem česko-slovenskej dvojice uvedie aj brightonský skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent Fink kombinujúci elektroniku s prvkami bluesu, folku i dubu a zvukom všadeprítomnej akustickej gitary. Popri Angličanovi vydávajúcom na prestížnej značke Ninja Tune sa v Banskej Štiavnici ukáže aj berlínska formácia Jazzanova s americkým spevákom Paulom Randolphom.

Kým Müller a Bárta na amfiteátri vystúpia v piatok 20. júna, Fink a Jazzanova svoje umenie predvedú v sobotu 21. júna. Permanentky na festival BS City Beats sú v predaji za cenu 25 €.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Ján Papač z Kuul Fabrik.

Foto: Martin Domok

Súvisiaci interpreti: Dan Bárta, Richard Müller