Americká speváčka Miley Cyrus a rocková kapela The Flaming Lips vydajú spoločný album. V rozhovore pre magazín Billboard to prezradil frontman spomínanej formácie Wayne Coyne s tým, že zatiaľ nepomenovaná nahrávka bude obsahovať sedem skladieb. Termín vydania albumu zatiaľ nie je známy.

Piesne na spoločný album Miley Cyrus a The Flaming Lips vznikli ešte vlani, pričom Coyne spolu s gitaristom Stevenom Drozdom ich v súčasnosti mixujú v ich štúdiu v Oklahoma City. Frontman rockovej kapely tvrdí, že mu ich spoločná tvorba pripomína Pink Floyd a Portishead.

Miley a "punk rock"

Wayne Coyne si podľa vlastných slov s kontroverznou speváčkou veľmi dobre rozumie, aj napriek úplne odlišnému prostrediu, z ktorého pochádzajú. "Videl som ju v časoch, keď prekypovala emóciami. Napríklad, keď jej zomrel pes. To ma naozaj dostalo. Uvedomuje si, že je Miley Cyrus, ale nespráva sa ako všemocná. Navyše vie spievať. Môže spraviť 100 nahrávok naraz a všetky budú rozdielne, no zároveň dobré," vyjadril sa uznanlivo na jej adresu.

"Jej štúdio je iba izba so stolom. Miley tam sedela a mixovala. 'Neviem si predstaviť, že by toto spravila Beyoncé,' povedal som jej. A ona tam len sedela a sama si ekvalizovala hudbu. To je taký punk rock," povedal Coyne k nahrávaciemu procesu. Časť skladieb bola vytvorená v štúdiu The Flaming Lips a časť práve v dome 21-ročnej popovej hviezdy. Tá sa vlani, pri ohlásení zámeru nahrať spoločný album, vyjadrila s veľkým nadšením: "Všetky skladby na mojom poslednom albume boli robené cez počítač. Oni sú však skutočnými hudobníkmi - z ničoho nič dokážu zmeniť tóninu podľa svojej nálady. Nikdy som nič podobné nevidela. Spoločne sme na ceste, ktorá je úžasnejšia než čokoľvek, čo som kedy zažila. Je to naozaj hlboké."

Prvou spoluprácou The Flaming Lips s bývalou Hannah Montana bola coververzia "beatlesáckej" skladby Lucy In The Sky With Diamonds. Taktiež spolu vytvorili krátky psychedelický film Blonde SuperFreak Steals The Magic Brain, na ktorom spolupracoval aj Moby.


Zdroj: SITA (perex, prvý odsek), Billboard.com, archív
Foto: AP Photo/dpa, Marius Becker

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus