Americkí hudobníci Sean Lennon a Les Claypool zverejnili videoklip k piesni Bubbles Burst, ktorú nahrali v rámci spoločného projektu The Claypool Lennon Delirium. V klipe si zahrali bratia Michael a Noel Fieldingovci, ktorí stvárnili zosnulého Michaela Jacksona a jeho šimpanza menom Bubbles. O réžiu sa postaral Les Claypool.

Štyridsaťročný syn Sean Lennon, ktorý je synom zosnulého Johna Lennona a Yoko Ono, sa pri písaní skladby inšpiroval zážitkom z 80. rokov minulého storočia, keď sa stretol s legendárnym Kráľom popu a jeho domácim miláčikom. Hudobník pri zverejnení videoklipu uviedol, že speváka v klipe nechcel žiadnym spôsobom poškodiť. "Môj zámer bol úprimný a neškodný. Chcel som sa len zabaviť a porozprávať o nevšednej situácii umeleckým spôsobom," povedal Lennon v rozhovore pre združenie amerických rozhlasových staníc National Public Radio (NPR).

Skladba Bubbles Burst pochádza z albumu Monolith Of Phobos, ktorý skupina vydala v piatok 3. júna. Debutová nahrávka kapely obsahuje celkovo jedenásť skladieb. Dvojica sa dala dokopy počas vlaňajšieho turné formácií Primus, Dinosaur Jr. a Ghost of a The Ghost of a Saber Tooth Tiger, ktorú s Lennonom tvorí Charlotte Kemp Muhl.


Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Sean Lennon