V čase osláv 40. výročia existencie kapely Bon Jovi sa jej členovia neobzerajú späť prostredníctvom kompilačného albumu, ako býva zvykom. Svoju kariéru si pripomínajú štvordielnym dokumentom Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story a plynule vstupujú do ďalšej dekády novým albumom Forever, ktorý vychádza v piatok 7. júna.

V televíznom dokumente, ktorý mal premiéru začiatkom tohto roka, vyrozprávali Bon Jovi svoj príbeh, ktorý však ešte rozhodne nekončí. "Keď vidíte, ako sa vám pred očami mihne celý život, mali by ste zomrieť. Ale my ešte nie sme mŕtvi," žartoval Jon Bon Jovi v rozhovore pre magazín Nme. Dôkazom toho je šestnásty štúdiový album Forever, ktorý vznikal v podmienkach limitovaných zdravotným stavom frontmana, ktorý sa stále zotavuje po operácii hlasiviek. "Proces spievania v štúdiu nebol náročný, bol len iný. To, čo vidíte v dokumente, bolo pred dvoma rokmi a ja som oveľa ďalej na ceste k zotaveniu. V tejto chvíli skúšame raz za mesiac, aby sme videli pokrok. Ešte tam nie som," priznal Jovi.

Pilotným singlom albumu sa stala pieseň Legendary. V istom momente, počas príprav nového albumu, sa formácia zamýšľala nad tým, pomenovať tak celú nahrávku. Napokon to však zavrhli: "Bolo by toho priveľa. Môžete sa nazývať "legendárny" v zrkadle, ale nemôžete to povedať na verejnosti."

Forever nasleduje po zúrivom politickom albume 2020. Novinka prináša viac svetla a nádeje: "Je to radostné. Nasledujúcich šesť mesiacov v Amerike bude veľmi výrečných a čokoľvek sa stane, nejakým spôsobom sa to odrazí na celom svete. Je to veľmi reálne a neviem, čo sa stane s veľkým americkým experimentom." Jedno však vie s určitosťou povedať už teraz. Kým v začiatkoch kariéry iba skladal verše podľa rýmov, teraz už vie, čo chce každou skladbou povedať. "Len som písal schémy rýmov. Tie piesne nemajú hlbší význam. O 16 albumov neskôr vám môžem povedať, o čom je každá skladba a každý riadok. Po toľkých nahrávkach sa naučíte, ako robiť svoje remeslo."
 
Túžba vrátiť sa na pódiá ho ženie vpred. No postaví sa tam len v prípade, že si bude sám sebou na 100 percent istý. "Keď sme začínali, The Rolling Stones mali práve 40 rokov a vtedy sme si mysleli, že sú starí, ale latku nastavujú dodnes. Tá kapela je vzorom nielen pre nás, ale aj pre generáciu, ktorá prišla po nás. Pozrite sa na Paula McCartneyho , má 81 rokov a stále robí nahrávky. Bruce Springsteen robí tri a pol hodinové koncerty vo veku 74 rokov. Ľudia nechcú, aby ste boli priemerní. Nikdy nechcem byť tučným Elvisom. Keď zomrel, mal len 42 rokov, pretože mu nikto neponúkol pomoc. Učte sa od tých, ktorí tu boli pred vami," odkazuje spevák.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)