Nemecký producent a spevák, zakladateľ skupín Boney M a Milli Vanilli, zomrel vo veku 82 rokov. Smutnú správu oznámila agentúra v mene jeho rodiny. Odišiel pokojne vo svojom dome v Miami. Príčina smrti nebola zverejnená.

V minulosti absolvoval Frank Farian operáciu srdca, počas ktorej dostal novú srdcovú chlopňu. "Presne rovnakú srdcovú chlopňu dostal aj Mick Jagger. Mám v sebe dobré prasa! A som za to veľmi vďačný," povedal po zotavení sa z operácie v roku 2022. Jeho zdravotný stav sa však neskôr zhoršil. Bol odkázaný na invalidný vozík a mal problémy s dýchaním aj s rečou.

Na úmrtie svojho kolegu zareagovala speváčka Boney M Liz Mitchell. "Naša práca bola skutočne požehnaná, a tak si ju užívali ľudia na celom svete, ktorí mali tú česť ju za tie roky počuť. Svedectvá pochádzajú zo sŕdc tých, ktorí to počuli, a som tak vďačná Bohu hudby, ktorý nám umožnil spojiť sa, vytvoriť a predstaviť svetu hudbu Boney M. Zdieľali sme a zjednotili sme sa pod hviezdou, ktorá vyrástla nad rámec toho, čo sme sa kedy odvážili očakávať. Odpočívaj v pokoji Frank."

Okrem Boney M a Milli Vanilli založil tiež popovú skupinu No Mercy a superskupinu Far Corporation, ktorú tvorili Steve Lukather, David Paich, Bobby Kimball, Simon Phillips z Toto a Robin McAuley. Ich coververzia pesničky Stairway to Heaven od Led Zeppelin sa v októbri 1985 dostal na ôsme miesto singlového rebríčka vo Veľkej Británii. Spolupracoval tiež s menami ako Stevie Wonder či Meat Loaf.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)