Small Town Life je garage-punkové kvarteto, ktoré vzniklo v roku 2016 v Šali. Kapelu založil Jakub Spiszak, bubeník z mladej post-rockovej špičky Our Stories, ktorá úspešne dýcha na pätám aj takým hrdinom ako sú The Ills. Multitalentovaný frontman je zároveň autorom hudby aj textu k novému singlu.

Keď sa povie 90's, málokto z mojej generácie si uvedomí, že je to vlastne už "vintidž", resp. retro. Aj na Slovensku ste mohli a stále môžete nájsť veľa kapiel, ktoré sa snažia reprodukovať špinavý zvuk deväťdesiatych rokov, no máloktorej sa to podarilo tak vierohodne a autenticky ako Small Town Life.

So svojím prvým štvorskladbovým eponymným EP z roku 2017, ktoré bolo doslova nahraté v garáži a vyšlo na drobnom vinyle pod vydavateľstvom Kush Gong Vinyl, jasne predviedli, ako dokážu pracovať s grungeovými, garage-punkovými a indie vplyvmi. Výborne sa im darí skĺbiť oldschoolovú nirvanovskú melodiku s modernejšími lo-fi princípmi, ktoré využíva napríklad ich priznaný vzor Ty Segall. 

Prvý singel z ich pripravovaného albumu s názvom Emptiness taktiež vznikal v garáži. Skladbu nahrala dvojica Peter BudaiJakub Spiszak, ktorý ju aj mixoval. O mastering sa postaral Miloš Rojko v štúdiu Birdland. Čiernobiely cover art kreslila Viktória Bálintová

A znie to takto:


Super, nie? 

Aj napriek tomu, že sú Small Town Life pomerne mladou kapelou, v kluboch ich môžete vidieť hrávať svoj entuziastický "neo-grunge" pomerne často. Stihli už napríklad predskakovať pred srbskými Repetitor alebo talianskymi Soviet Soviet a zahrali si aj na českom festivale United Islands of Prague.

Už čoskoro sa prvýkrát predvedú aj na našom najväčšom festivale Pohoda, kde zahrajú v noci zo soboty na nedeľu o 1:20, ako inak - v Garáži!

Viac z ich tvorby si môžete vypočuť TU.

Autor: Matej Sekerka
Foto: Lilla Gombos