Na Youtube si spravili meno vďaka príjemným akustickým coverom svetových hitov, no teraz prichádzajú s vlastnou tvorbou, ktorá je veľkým prekvapením. Reč je o česko-slovenskej dvojici, ktorá si hovorí Colorful People a jej čerstvo vydanom prvom oficiálnom singli Footsteps s majestátnym zvukom a pôsobivým videoklipom.

Duo Colorful People tvoria speváčka Lenka Novotná z Českých Budejovíc a slovenský multiinštrumentalista, skladateľ a producent Juraj Holoda z Trenčína. Po rokoch hrania coververzií včera vydali debutový singel Footsteps, ktorý je predzvesťou pripravovaného albumu s názvom 2O2O. Dvojica na tvorbe skladby spolupracovala s rakúskou textárkou Lex Hefner.

Pieseň, ktorá svojou tajomnou atmosférou a veľkolepým nástrojovým obsadením pripomína titulné skladby z filmových "bondoviek", odpremiérovali spolu s videoklipom, ktorý si sami pripravili, zrežírovali a aj si v ňom zahrali. Dej vizuálu stvárňuje archetypálny súboj medzi dvoma odlišnými svetmi vnútri každého z nás: rozumom (ráciom) a srdcom (emóciami). Výsledok je naozaj profesionálny a pôsobivý - o to viac prekvapí, že to celé zvládli len s pomocou jedného kameramana, ktorým je Róbert Bonko.


Návrat do lesov Šumavy

Lenka a Juraj si s finalizáciou skladby a videoklipu poradili aj napriek prekážkam, ktoré im tento rok priniesla pandémia koronavírusu. "Napriek vládnym obmedzeniam, ktoré nás na pár mesiacov rozdelili, sme sa hneď po otvorení hraníc znovu pustili do práce. Zhodli sme sa na tom, že videoklip k tomuto singlu budeme natáčať na českej Šumave, kde som prežila veľký kus svojho detstva, v prostredí nádherných smrekových lesov, ktoré perfektne vystihujú tajomnú atmosféru celého príbehu. Ten je o úteku z rozumom vytvorenej bubliny strachu k svojmu bojovnému a odvážnemu ja," hovorí Lenka Novotná.

Singel Footsteps bude presne týždeň po premiére videoklipu, od 12. augusta, dostupný aj na všetkých známych streamovacích službách ako Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, atď. Dvojica zároveň v tomto období finišuje s prípravami na vydanie albumu 2O2O. Na ňom hudobníci sľubujú prekvapenia v podobe nevšedných kombinácií popu a soulu s prvkami funku, reggae, drum&bassu či alternatívnej hudby.

Lenka Novotná, nakrúcanie videoklipu Footsteps Zdroj: archív Colourful People

Kto sú Colorful People?

Lenka Novotná a Juraj Holoda sa zoznámili už v roku 2008 počas štúdií na Konzervatóriu Jaroslava Ježka v Prahe. Hneď po štúdiu v "stovežatej" obaja pokračovali na hudobnom inštitúte v hlavnom meste Brazílie - Brasília. Od tej doby koncertovali a precestovali s hudbou kus sveta (Južná a Severná Amerika, Európa, Afrika, Ázia).

Spolupracovali napríklad s kapelou Support Lesbiens, českou rockovou legendou Petrom Jandom v rámci koncertu v americkom Bostone, ako sólisti vystúpili s orchestrom Jihočeská filharmonie, s americkou hviezdou z Broadway Moyou Angela, českou speváčkou Elis Mraz či so slovenskými umelcami ako Marcel Palonder, Juraj Griglák, Martin Valihora, Eugen Vizvári, Michal Bugala, Peter Cmorik alebo Martin Gašpar.

Viac sa o kapele dozviete na jej oficiálnom webe Colorfulpeoplemusic.com, sledovať ju môžete aj na Facebooku, Instagrame alebo Youtube. Na záver pridávame niektoré z vydarených akustických coververzií a tiež live video s prvou zverejnenou autorskou skladbou The Place You Always Reach Me In.


Text: Hudba.sk (zdroj: Juraj Holoda)
Foto: Lukáš Ronec (titulná fotografia), archív Colorful People (foto v článku)