Už tento mesiac by mala speváčka Dominika Mirgová vypustiť do sveta svoj nový album #Nová, ešte predtým však zverejnila novú pieseň Swing, na ktorej spolupracovala s producentským duom Mafia Corner. Tanečná retro skladba s horúcim klipom plným farieb a rozličných outfitov sa však dočkala rozporuplných reakcií od fanúšikov.

"Je to trendový tanečný song, ktorý bol napísaný pre Dominiku a jej nekonečnú chuť tancovať," prezradil Randy, polovica dua Mafia Corner. To prednedávnom pod názvom Zuzulienka oživilo legendárny song Zuzka, Zuzička a oblieklo ho do electroswingového šatu. Z prerábky sa stal rádiový hit a v tomto duchu sa producentská dvojica rozhodla pokračovať. Po jednom úspechu tak skúšajú druhý, rovnako ladený - tentokrát však už s originálnou piesňou pre Dominiku Mirgovú. Niektorí jej fanúšikovia však neveria vlastným ušiam a pýtajú sa: je toto naozaj ona? Po zmysluplných skladbách ako Nová či Labuť, ktoré ľuďom ponúkli určitý odkaz a posolstvo, zrazu prišiel nečakane bezobsažný text podtrhnutý odvážnym vizuálom stojacim predovšetkým na sexi pózach a tančekoch.

Hoci je videoklip z dielne Pseudoart spracovaný profesionálne s kvalitnými kostýmami, choreografiou aj nápadom, komentáre na adresu samotného Swingu príliš nadšené nie sú. Premiéru mal videoklip včera na portáli Topky.sk, kde 71% čitateľov v ankete hlasovalo, že sa im nepáči. V komentároch na Topkách, pod videom na Youtube, ale aj na speváčkinom Facebooku je kritizovaný najmä text z pera dlhoročného kamaráta a spolupracovníka Dominiky, Mira Jaroša, ktorý získal viacero negatívnych ohlasov.

"Dá sa ten text vlastne nazvať piesňou? U mňa bohužiaľ sklamanie," píše jedna z komentujúcich na Dominikinom profile. Ďalší už trochu drsnejšie konštatuje: "Taký 'zmysluplný' text by som vedel vyprodukovať aj ja pri rannej stolici." Okrem textu sa niektorí vyjadrovali aj k hudobnej stránke: "Chcelo by to viac swingu a menej eee eee, už keď sa to volá Swing."

Bezstarostne aj vážne

Dominika však so svojím dielom problém nemá. "Klip je veselý, bláznivý, farebný, myslím si, že presne vystihuje atmosféru skladby, čiže som spokojná," hovorí. S novým videom dokonca mieri vyššie, než s tým k predchádzajúcej skladbe L.A.S.K.A., a verí, že prekoná hranicu dvoch miliónov vzhliadnutí. Napriek kritickým reakciám si totiž Swing našiel aj svoju cieľovú skupinu, ktorá jednoduchosť skladby nerieši a, naopak, oceňuje zdôraznenie jej ženskosti i ľahkú tanečnú náladu skladby a videa.

Časť fanúšikov vidí Dominiku práve v takomto štýle, ktorý jej so svojou pozitívnou energiou údajne sedí najviac. Ako nám po kritike nového singla v súkromnej komunikácii povedal manažér speváčky a zároveň autor videoklipu Michal Šefčík, speváčka sa najbližším singlom plánuje opäť vrátiť k vážnejším témam. "Pre tých emócie-chtivých chystáme už v novembri ďalší singel a klip. Týmto singlom asi neuspokojíme všetkých, ale to sa ani nedá," uviedol Šefčík, pričom dodal, že skladba Swing vznikla najmä preto, lebo väčšina vystúpení speváčky sa koná na klubových akciách, kde si chcú fanúšikovia okrem počúvania Dominikiných balád aj bezstarostne zatancovať. Tieto dve polohy sa budú striedať aj na albume #Nová, ktorý vyjde už čoskoro.

Čo si o piesni a klipe Swing myslíte vy?


Text: Michaela Žureková (citácie - tlač. správa)
Foto: Youtube.com

Súvisiaci interpreti: Dominika Mirgová