Markéta Konvičková pripravila 6. EP album so symbolickým názvom 6-6, ktorý je výnimočný formou, spôsobom vydania aj okolnosťami vzniku. 6 piesní, 6 videoklipov spojených v 15-minútový hudobný "film" bude premiérovo zverejnených na YouTube 9. 9. o 6:06. AHra čísel pokračuje termínom koncertu spojeného s krstom nového albumu - 10. 10. o 20:06 v Prahe v La Loca.

Prečo práve 6-6? "Tento hudobný projekt vnímam ako svoj nový smer a vánok po 10 rokoch na hudobnej scéne. Verím, že jeho podstata by mala motivovať ľudí k tomu, aby robili, čo ich baví, užívali si život a makali na svojich snoch. Pretože tvrdím, že keď človek v niečo verí, nič nie je nemožné. Netradičné forma jeho vydania je pre mňa veľká výzva a odkazuje k vyššiemu zámeru, pridanej hodnote, teda šiestemu zmyslu, ktorý sa premieta v závere albumu," odpovedá Markéta Konvičková.

Každá pieseň na novom albume podprahovo skrýva jeden z piatich základných ľudských zmyslov plus záverečný bonusový 6. zmysel. V úvodnom Intre je to čuch, nasleduje zrak a s ním Špinavé hry, sluch v piesni Nahoru, ktorej refrén sa v klipe objaví vo posunkovej reči, Mám chuť žít evokuje chuť do života, chuť odhodiť zábrany a žiť naplno, Když tě mám - hmat, dotyky medzi mužom a ženou - a záverečné Outro, ktoré ku zmyslom zobrazeným v predchádzajúcich klipoch pridáva ešte niečo naviac. Titulku albumu 6-6 nie náhodou zdobia Markétina fotka s korunkou symbolizujúce nový začiatok, víťazstvo nad všetkým zlým.

Pozlátko na sociálnych sieťach 

Markéta má za sebou v mnohých ohľadoch náročný rok. Dvadsiatepiate narodeniny, záverečné štátnice na vysokej škole, desať rokov v českom šoubiznise. Ona sama k tejto téme podotkla: "Mám krásny a pestrý život, ale tento rok je teda extra úlet! Možno si hovoríte, frajerka si stále len niečo točí, niekde spieva, dokončila Ing., Lieta si po Dubaji, New Yorku, tam Egypt, tam Chorvátsko. To pozlátko, ktoré u mňa vidíte na sociálnych sieťach. To je totiž tá hranica, kam vás pustím. Realita je väčšinou úplne iná a do života vám niekedy príde správa, že život môže byť sakra krátky! Preto žijem naplno, vážim si rodinu, kamarátov a to, že mám možnosť spievať a ďakujem za každý deň, že mám ruky a nohy, že vidím a počujem. A aj o tom je projekt 6-6. Kým tu som a mám tú možnosť niečo povedať širšiemu okoliu, tak to urobím."

Vydaniu EP 6-6, ktorého producentom je Adam Mořkovský, predchádzalo 8 mesiacov príprav. Autormi piesní sú Matěj Vávra a Markéta Konvičková. Videoklipy realizoval tím Jána Stracha pod režijným vedením Lukáša Rejmona. Natáčalo sa počas štyroch prázdninových dní na niekoľkých miestach po celej Prahe.

Charizmatická Markéta Konvičková pochádza z Třinca. V roku 2013 úspešne zmaturovala na Strednej škole hotelovej a obchodne podnikateľskej v Českom Těšíne, tento rok zdarne absolvovala Ekonomickú fakultu VŠB-TU Ostrava. Prvýkrát na seba upozornila ako finalistka súťaže Česko Slovenská SuperStar, kde sa prebojovala až do desiatky najlepších. V novembri 2010 sa stala objavom roka v ankete Český Slavík Mattoni a tiež víťazkou kategórie objav roka v Hudobných cenách Óčka. V roku 2017 sa zúčastnila tretieho radu šou Tvoje tvár má známy hlas. Jej duet s Janom Bendigom Blúdim má na YouTube vyše 7 500 000 prehratí.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Vojtěch Frajt.

Súvisiaci interpreti: Markéta Konvičková