Od vydania prvého albumu v roku 2006 sa značka Goldfish, za ktorou stojí dvojica hudobníkov Dominik Peters a David Pole, okamžite katapultovala z Kapského Mesta na svetové pódiá. Túto jeseň sa juhoafrická tanečná senzácia po prvýkrát predstaví na Slovensku, kde odohrá hneď dva koncerty.

Slovenským fanúšikom sa Goldfish v exkluzívnej premiére predstavia 27. novembra v Ministry of Fun v Banskej Bystrici o deň neskôr v Majestic Music Clube v Bratislave. Ako hosť vystúpi na obidvoch koncertoch úspešná slovenská kapela Peter Bič Project.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Ako zdôraznil Ľuboš Virág z usporiadateľskej agentúry Celebration, po celosvetovom úspechu Goldfish nikoho neprekvapilo, že v minulom roku zahviezdili v susedných Čechách a vysoko nastavenú latku chcú potvrdiť aj na Slovensku. "V našej agentúre nevenujeme pozornosť iba veľkým eventom typu Only Open Air Festival, ale dávame si záležať aj na dobrých klubových akciách. O to viac sme radi, že Goldfish môžeme priniesť do Banskej Bystrice a Bratislavy ako prví," uviedol Virág.


Goldfish charakterizuje v prvom rade muzikantský cit, ktorý na koncertoch premieňajú na brilantnú vzrušujúcu šou. Hoci základy ich tvorby sú postavené na elektronike, tanečnú produkciu dvíhajú na nový level používaním živých nástrojov, vďaka čomu získavajú skladby originálny rozmer.

Vyštudovaní multiinštrumentalisti Dominic Peters a David Pole sa neboja s hudbou experimentovať. Talent, charizma a energia z nich robia v očiach kritikov, fanúšikov, ale aj kolegov rešpektované duo. Počas svojej kariéry si už stihli zahrať s mnohými priekopníkmi elektronickej scény ako sú Basement Jaxx, Faithless, Fatboy Slim, Paul van Dyk, Pete Tong, Mr. Scruff či Stereo MCs.

"Goldfish nie sú známi iba tým, že majstrovsky kombinujú elektroniku so živými nástrojmi, ale na koncertoch si dávajú záležať aj na audiovizuálnej šou. Dramaturgia obidvoch večerov je nastavená tak, aby si ľudia nemali čas vydýchnuť, o čo sa určite postarajú Peter Bič Project a warm-up dídžej zo slovenskej scény, ktorého meno prezradíme neskôr," dodal Ľuboš Virág.

Vstupenky si môžete zakúpiť exkluzívne v sieti Predpredaj.sk.


Zdroj: PR / Celebration
Foto: Goldfishlive.com

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project