Neďaleko miesta nedeľnej tragédie, ktorá šokovala a rozhnevala celé Slovensko, sa dnes večer (6.10.) o 19:00 uskutoční pietny koncert s názvom Študenti študentom. Dejiskom koncertu bude priestor pred budovou Vysokej školy múzických umení v Bratislave, na Zochovej ulici č. 1.


Tragická udalosť z 2. októbra na Zochovej ulici hlboko zasiahla celú VŠMU, preto sa študenti rozhodli prostredníctvom umenia vyjadriť smútok nad celou udalosťou. Podujatie je spoluprácou všetkých troch fakúlt Vysokej školy múzických umení, v blízkosti ktorej sa nešťastná udalosť stala.

Redakciu Hudba.sk o tom informovala Katja Thalerová. "Som doktorandkou na Hudobnej a tanečnej fakulte a v spolupráci so študentkami HTF a VŠMU organizujeme pietny koncert Študenti študentom, pred Hudobnou a tanečnou fakultou na Zochovej ulici. Našou motiváciou pripraviť toto podujatie bola potreba umením reflektovať celospoločenské dianie. A kde to urobiť, keď nie pred budovu, ktorej sa tá osudná zastávka skoro až fyzicky dotýka," hovorí Thalerová.

Program podujatia bude moderovaný a vystúpia študenti a študentské hudobné telesá:

Veronika Mészárosová z DF VŠMU
Spevácky zbor Technik STU
Aurum Quartet
Hudobné telesá študentov HTF VŠMU:
Trombónové trio
Komorný orchester VŠMU pod vedením Jozefa Horvátha

Facebook event

Organizátormi podujatia sú Hudobná a tanečná fakulta, Filmová a televízna fakulta a Divadelná fakulta VŠMU a Bratislava – Staré mesto. 

Informácie a vizuál redakcii Hudba.sk poskytla Katja Thalerová. Správu sme upravili.