Nová nahrávka Tomáša Slobodu a jeho skupiny Sounds Like This s desiatimi slovenskými skladbami vyšla tento týždeň. Hudobníci album s názvom Chobotnica pokrstia na koncerte v bratislavskom Nu Spirit klube 14. novembra. Podľa Tomáša Slobodu ide o koncepčne ucelenú nahrávku.

Formácia, ktorú okrem Tomáša tvorí basgitarista Martin Andráš (Kukuspit), bubeník Marián Slávka (C. Buckingham) a gitarista Lukáš Duchovič, na albume pracovala s prestávkami od januára tohto roku. "Začiatkom roka sme sa s kapelou zavreli na štyri dni do štúdia Fame2 na Kolibe a nahrali sme naživo všetky podklady. V lete sme dohrávali spevy a ostatné nástroje. S odstupom času môžem povedať, že sme si prácu na albume parádne užili, a zistili sme, že melón je hammond medzi ovocím," opisuje frontman.

Kvalitne spracovaný gitarový pop s odkazmi na rockovú éru zo 60. rokov, blues, či britpop Tomáš Sloboda predstavil už na debutovom albume Sounds Like This z roku 2007, tentokrát je však nahrávka odlišná. "Chobotnica je iná už v tom, že je celá po slovensky. Všetky pesničky na seba naväzujú a vytvárajú tak koncepčne ucelenenú nahrávku. Bol to zámer a zároveň aj celkom nová skúsenosť. Veľa času sme venovali s Marekom Rakovickým mixu, aby sme vytvorili silnú atmosféru každej jednej skladbe a albumu ako celku. Chápadlá chobotnice siahajú hlavne po pestrejších harmóniách a melódiách, ktoré na rozdiel od betónových rytmov v súčasnej hudbe častokrát postrádam."

Úvodný singel Liliana v októbri predstavilo Rádio_FM a k ďalším dvom Cudzinec a Bojovník už existujú videoklipy od austrálskeho režiséra Benjamina Richardsa. Zaujímavosťou je, že obidva texty k pesničkám vznikli na obraz. Pieseň Liliana napísal Tomáš pre svoju malú dcéru.   

Tomáš Sloboda & Sounds Like This - Liliana

CD album Chobotnica skupina pokrstí na koncerte v bratislavskom Nu Spirit Clube 14. novembra a od 26. novembra bude možné kúpiť nahrávku aj na vinylovej platni. "Sme rocková kapela, chceme si spolu dobre zahrať a dobre si to na pódiu užiť. Po prvýkrát zahráme celý nový album, tak nás čaká svojim spôsobom večer plný prekvapení," hovorí Tomáš Sloboda.

Tomáš Sloboda & Sounds Like This - Cudzinec

Informácie pre Hudba.sk poskytol Roman Fecko, PR manažér kapely.

Foto: Martina Mlčúchová

Súvisiaci interpreti: Sounds like this, Tomáš Sloboda