Nemecko-švédske industrial metalové duo Lindemann vyrazí na budúci rok na európske turné. Dvojica sa v rámci svojej prvej koncertnej šnúry predstaví napríklad aj 8. februára vo viedenskom Gasometri a o dva dni neskôr v pražskom centre O2 Universum.

Skupina, ktorú tvoria spevák Till Lindemann (Rammstein) a multiinštrumentalista Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain), spolu s termínmi turné zverejnila aj nový videoklip k piesni Knebel. Skladba sa spolu so singlami Steh auf a Ich weiß es nicht objaví na očakávanom albume F & M, ktorý sa dostane na trh 22. novembra.

Duo, ktoré vzniklo v roku 2013, ponúklo v júni 2015 debutový album Skills in Pills, ktorý sa stretol s vrelým prijatím nielen z radov fanúšikov ich domovských kapiel, ale vďaka kontroverzným textom piesní a sprievodným klipom sa obaja páni dostali aj do povedomia širšej hudobnej verejnosti. Už vtedy obaja umelci koketovali s myšlienkou s albumom vyraziť na turné, ale nakoniec spomínaný album nebol nikdy koncertne predstavený.


Východiskovým bodom pre nové skladby projektu Lindemann bola spolupráca medzi Tillom Lindemannom a divadlom Thalia v Hamburgu pre modernú adaptáciu rozprávky o Jankovi a Marienke, ktorá sa dotýka tém strachu, nádeje, chudoby, nadbytku, kanibalizmu a smrti. Päticu piesní z tejto kritikou oceňovanej divadelnej hry dopĺňa na novom albume ďalších šesť skladieb hudobnej dvojice.

S vydaním nového albumu F & M tak prichádza to, na čo fanúšikovia po celom svete čakali niekoľko rokov. Projekt Lindemann ohlásil veľké európske turné, ktoré bude mať spolu dvanásť koncertných zastávok. Predzvesťou nového albumu sú spomínané single Steh auf, Ich weiss es nicht a Knebel, ktoré síce jasne ukazujú hudobný vplyv domovských kapiel oboch protagonistov, no zároveň sľubujú veľa experimentálnych a nevšedných hudobných nápadov.

Na koncertoch vo Viedni (8.2.) a Prahe (10.2.) sa môžete tešiť aj na teatrálnosť, exhibicionizmus a uletené provokatívne kostýmy.


Zdroj: Live Nation CZ + SITA (Loudersound.com)
Foto: PR / Live Nation