Obľúbený slovenský herec a hudobník Dano Heriban vo štvrtok večer odpremiéroval videoklip k novej piesni Chipsy King. Jeho pripravovaný štvrtý (druhý z kategórie pre deti) štúdiový album s rovnomenným názvom vyjde už 15. novembra.

V roku 2018 Dano Heriban s veľkou radosťou predstavil svoj hudobný projekt Čosi úsmevné. Išlo o jeho prvý počin venovaný detskému poslucháčovi. Po značne pozitívnom prijatí albumu a dvoch rokoch plných intenzívnych koncertných stretnutí s malými fanúšikmi predstavuje videoklip k novinke Chipsy King a predznamenáva tak vydanie ďalšieho albumu venovaného deťom a ich rodičom.

"Rodinné, kolektívne naberanie kyslíka pri prechádzkach pôsobí inšpirujúco. Počas jednej takej prechádzky som s manželkou rozoberal text s pracovným názvom 'Desiata', na ktorom som aktuálne robil a premýšľal. Týkal sa neúnavného pochutnávania si detí na sladkostiach, slanostiach a všetkého iného, len nie zdravého jedla. Nakoniec z toho vyšiel úplne iný základ textu, nový Chipsy King. Námet som poslal Jakubovi Nvotovi, s ktorým sme už dlhšie v rámci textov na rovnakej vlnovej dĺžke a vážim si jeho pohľad a chuť reagovať na moje výzvy. Tak vznikla riadna funkovačka, akú som si už dávno želal pre detí napísať," prezradil Dano Heriban o novinke, podľa ktorej nakoniec nazval aj samotné pokračovanie projektu Čosi úsmevné.


Videoklip sa nakrúcal vo Svätom Jure, v krásnom prostredí Scheidlinovej záhrady. Réžie sa zhostil známy televízny režisér Tomáš Jančo a za kameru sa postavil Michal Skotnický, ktorý v minulosti spolupracoval s Danom Heribanom aj na videoklipe k piesni Čosi úsmevné. Nakrúcalo sa v septembri a nádherne jesenné počasie umocnilo funky atmosféru piesne.

"V posledných teplých lúčoch jesenného slnka to bol pre mňa aj pre decká zážitok. Klip sme natáčali s deťmi z Jumbo Dance Studio, ktoré cez priateľa Miňa Kereša a Jitku Kerešovú obdivujem už druhú dekádu. Je dôležité sa obklopiť hlavne priateľmi. Vždy a všade. Všetci, čo na klipe spolupracovali, majú svoje miesto aj v mojom osobnom živote," prezradil Heriban.

Fanúšikom preto odporúča aj sledovanie novinky v kruhu rodiny a priateľov, aby do vašich domovov tomto pochmúrnom čase priniesla trochu funky letnej nálady. Album Chipsy King bude nasledovať už budúci víkend.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Michal Kočiš z agentúry ProMusic. Tlačovú správu sme upravili.

Súvisiaci interpreti: Dano Heriban