V bratislavskom Majestic Music Clube sa 13. decembra uskutoční rockový vianočný koncert pod taktovkou kapely Živá voda, ktorú pred pár rokmi založil jeden z trojice zakladajúcich členov skupiny Tublatanka, basgitarista a spevák Paľo Horváth. Hosťom skupiny bude legendárny gitarista a skladateľ Fero Griglák a mladá rocková kapela Aces.

Paľo Horváth bol spolu s Maťom Ďurindom a zosnulým Ďurom Černým členom pôvodnej a najslávnejšej zostavy skupiny Tublatanka. Vďaka kapele Živá voda, ktorú založil pred pár rokmi, sa vracia hudobné pódiá po dlhšom čase, kedy sa viac venoval svojej softvérovej firme ako hudbe. Spolu s ním sú v zostave skupiny nemenej známy gitarista Peter "Peci" Uherčík a bubeník Igor "Teo" Skovay.

Spomínaný hosť koncertu Fero Griglák si s triom v rámci večera zahrá nesmrteľný hit Loď do neznáma, ktorý v čase jeho vzniku aranžoval. Pieseň, ktorej autorom je Peci Uherčík, počas koncertu zaznie v špeciálnej úprave.


Uherčík, Griglák a Horváth sú spojení aj prostredníctvom kultového albumu Magma, ktorý na slovenskej scéne zarezonoval druhej v polovici 90. rokov. Časť z neho zaznie aj v MMC počas vystúpenia skupiny Živá voda. Druhým pilierom jej repertoáru sú piesne z prvých štyroch albumov Tublatanky, ktoré spieval Paľo Horváth (medzi vrcholy patria Prometeus a Smrť a sláva). Počas koncertu v MMC okrem pôvodnej tvorby zaznie i jedna tradičná vianočná koleda.

Trojica Živá voda sa dala dohromady asi pred tromi rokmi (svoju úlohu v tom zohral textár a bývalý manažér Tublatanky Martin Sarvaš), no prvý koncert odohrala až v máji 2016 v dome kultúry Nivy v Bratislave. Tento rok začala kapela koncertovať intenzívnejšie a za svoj "krst ohňom" hudobníci považujú vystúpenie na Dobrom festivale v Prešove. Okrem toho odohrali aj niekoľko klubových koncertov. "Kalendár vystúpení na budúci rok sa začína zapĺňať. Počet termínov, ktoré máme k dispozícii, je však obmedzený," dodávajú členovia skupiny Živá voda.

Vianočný koncert 13. decembra v Majestic Music Clube otvoria v pozícii predkapely mladí Aces na čele s charizmatickým frontmanom Tomom Michalčákom. Jeden z najväčších objavov v rámci nastupujúcej generácie rockových kapiel ukáže, že aj v súčasnosti u nas vzniká elektrizujúci "old school heavy blues rock".

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Zdroj: TASR, Hudba.sk
Foto: Facebook.com/zivavodaband