Očakávanú nahrávku amerického hudobníka Brucea Springsteena, na ktorej spolupracoval s gitaristom Rage Against The Machine Tomom Morellom, si môžu fanúšikovia pred oficiálnym dátumom vydania vypočuť online. Album s názvom High Hopes by sa mal na trh dostať 13. januára.

"Tvorba jednotlivých piesní bola veľmi eklektická, no finálny celok znie podľa mňa veľmi kompaktne. Je pre mňa naozaj česť byť súčasťou albumu Brucea Springsteena. Hral som na Wrecking Ball (2012), ale na tejto nahrávke hrám a spievam omnoho viac. Dokonca tam je aj duet," prezradil o novinke Tom Morello.

Hudobník, ktorý je okrem RATM známy aj zo superkapely Audioslave či vďaka vlastnému projektu The Nightwatchman, sa v rámci albumu High Hopes podieľal až na ôsmich z dvanástich piesní. So Springsteenom hral v minulosti aj naživo - počas jeho minuloročného austrálskeho turné zaskakoval za Stevena Van Zandta vo formácii E Street Band.

Stream nahrávky High Hopes na Deezeri

Album len nedávno omylom sprístupnila spoločnosť Amazon. Hoci sa štúdiovka dala zakúpiť a stiahnuť iba po jednotlivých skladbách, stihlo si to všimnúť dostatočné množstvo fanúšikov, ktorí ich následne zdieľali prostredníctvom rôznych pirátskych portálov.


Tracklist albumu High Hopes:

High Hopes
Harry’s Place
American Skin (41 Shots)
Just Like Fire Would
Down In The Hole
Heaven’s Wall
Frankie Fell In Love
This Is Your Sword
Hunter Of Invisible Game
The Ghost of Tom Joad
The Wall
Dream Baby Dream

Zdroj: Nme.com, archív Hudba.sk
Foto: artwork - Facebook.com/brucespringsteen

Súvisiaci interpreti: Bruce Springsteen