Speváčka Jana Kirschner v decembri oslávila naozaj výnimočným a neopakovateľným spôsobom. Happy Birthday jej zahral orchester Andreu Bocelliho, s ktorým si pred vypredaným Zimným štadiónom Ondreja Nepelu aj zaspievala. Pár dní po koncerte prezradila, o čom sa rozprávali v zákulisí, aj to, na čo sa tento rok najviac teší.

Vianočný koncert Andreu Bocelliho po zmene termínu pripadol presne na deň speváčkiných narodenín (29.12.). Okrem spoločnej skladby s talianskou hviezdou predviedla aj svoju pieseň Modrá. "Boccelli bol dojímavý. Bola som veľmi zvedavá, ako nám to spolu bude fungovať. Spievať duet nie je úplne ľahká vec... Ľudia sa musia navzájom cítiť. Na skúške sa Andrea šetril, a už to stálo za to! Večer podal úžasný výkon a na pódiu nám všetkým dal absolútnu podporu. Mala som trochu trému, on ma chytil za ruku a povedal, poďme na to. Dodal, že sa nemám čoho báť, keď stojí vedľa mňa. Na záver ma objal a zdvihol, akoby sme sa poznali večnosť. Úprimne ma to dostalo," priznáva Jana Kirschner

Počas príprav na vystúpenie sa stihla s Bocellim aj porozprávať. Taliansky tenorista jej prezradil, že sa večer predtým vrátil z Ameriky. "Bavili sme sa aj o Londýne. O tom, ako dlho tam žijem, v akej štvrti a akej hudbe sa venujem. Bolo to príjemné a priateľské. Nemala som trému z neho, no skôr z toho, že mám vystúpiť pred úplne iným publikom. Bola to veľmi pekná skúsenosť a krásny narodeninový darček. Som šťastná, že som mohla na jednom pódiu spievať s takými skvelými muzikantami a speváčkami," dodala o koncerte, na ktorom sa s Bocellim ako hostky predstavili aj Adriana Kučerová a Nela Pocisková.

Jana Kirschner vystúpila s Andreom Bocellim Zdroj: Tomáš Bokor

Rok 2013 bol pre Janu Kirschner veľmi úspešný. Speváčka a skladateľka má za sebou slovenské turné s novým projektom Moruša, ktorý sa v prvej polovici tohto roka dočká svojej druhej časti (viac o Moruši čiernej v našom rozhovore). V lete predstaví sa speváčka s unikátnym projektom predstaví aj na Pohode.

"Na Pohodu sa teším, je to pre mňa hudobná udalosť roka! Britskí muzikanti, s ktorými sa stretávam, tento festival veľmi dobre poznajú a hovoria o ňom ako o jednom z najlepšich festivalov v Európe. Je tam vždy fantastická atmosféra. Vážim si Miška Kaščáka, pretože mi dal šancu a zobral ma tam už pred mnohými rokmi ako jedného z prvých popových interpretov. Ten prvý koncert na Pohode bol jeden z mojich najkrajších koncertov vôbec, na ktorý aj fanúšikovia doteraz spomínajú," teší sa Jana Kirschner, ktorá verí, že rok 2014 bude pre slovenskú hudbu ešte zaujímavejší ako ten minulý.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Tomáš Bokor

Súvisiaci interpreti: Andrea Bocelli, Jana Kirschner