Necelý mesiac po vydaní singla Beautiful Things ovládol americký spevák, skladateľ a multiinštrumentalista Benson Boone globálny rebríček Spotify. Na jeho vrchol ho vyniesol najmä záujem poslucháčov v Európe a Amerike. U nás na Slovensku je zatiaľ na druhej priečke.

Pieseň Beautiful Things vyšla ako singel 18. januára. Benson Boone ju napísal v spolupráci s Jackom LaFrantzom a Evanom Blairom. Úryvky z nej mladý hudobník postupne zverejňoval na TikToku a skladba o skúmaní lásky, strachu z jej straty a vďačnosti za ňu sa začala nezastaviteľne šíriť. Boone sa v nej stáva vystrašeným mužom, ktorý nechce prísť o svoju lásku a prosí Boha, aby mu tieto krásne veci, ktoré má, nebral. Emócie dopĺňa folk-rocková gitarová melódia a naliehavý vokál mladého speváka, ktorého možno označiť za americkú odpoveď na britské hviezdy ako James Blunt či Ed Sheeran.

Dvadsaťjedenročný chránenec Dana Reynoldsa z Imagine Dragons a niekdajší účastník American Idol si úspech tvrdo odpracoval. Jeho cesta začala v mestečku Monroe vo Washingtone, kde žil v rodine s piatimi sestrami. Závodne sa venoval skokom do vody a chodil na miestnu strednú školu. Vo voľných chvíľach hral na piano a čaro verejného vystupovania objavil počas súťaže školských kapiel, ktorej sa zúčastnil na návrh spolužiakov.

Ako mnoho ďalších hudobníkov túžiacich po svojich "pätnástich minútach slávy",zdieľal prvé spevácke pokusy na sociálnych sieťach. Na TikToku si postupne vybudoval doslova armádu podporovateľov. Prihlásil sa tiež do známej televíznej šou American Idol, ktorej devätnásty ročník mohol podľa divákov aj porotcov na čele s Katy Perry vyhrať. Zámerne však zo súťaže odstúpil, aby sa naplno sústredil na v tom čase už sľubne rozbehnutú kariéru.

Podpísal vydavateľskú zmluvu s Warner Music a začal spolupracovať s už spomínaným Danom Reynoldsom. Jeho prvý singel Ghost Town sa dostal do hitparád v trinástich krajinách sveta, ale ďalším Bensonovým skladbám sa už tak dobre nedarilo. Smolu prelomil až teraz s baladou Beautiful Things.

Krátko pred tým, ako jeho novinka explodovala na internete, ohlásil Benson Boone koncert v pražskom Rock Café. Záujem o vystúpenie rýchlo rástol a usporiadateľ Fource Entertainment akciu presunul do Lucerna Music Baru. Počas niekoľkých dní sa koncert vypredal. Šťastní majitelia vstupeniek uvidia amerického mladíka na klubovom pódiu v Prahe 1. júna. Podľa jeho aktuálneho úspechu sa už podobná príležitosť tak skoro konať nebude. S globálnym hitom na konte sa jeho kariéra posunie na ďalšiu úroveň a pri ďalšom turné mu už klubové priestory zrejme stačiť nebudú.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová. Text správy sme upravili a doplnili.