Státisíce predaných albumov a osobné ocenenie od britskej kráľovnej Alžbety II. nasvedčujú, že štvorica charizmatických tenorov z Kanady to so svojimi hlasmi naozaj vie. Presvedčiť sa o tom budeme môcť na ich očakávanom júnovom koncerte v bratislavskej Slovnaft aréne.

Victor MicallefClifton MurrayRemigio Pereira a Fraser Walters sú uznávanými speváckymi osobnosťami, ktoré sa neboja spájania operného spevu s populárnou hudbou. Dôkazom je spolupráca s hviezdami ako Paul McCartney, Celine Dion, Andrea Bocelli, David Foster alebo Sheryl Crow. O ich vysokom kredite svedčí aj pozvanie zaspievať britskej kráľovnej Alžbete II., či vystúpenie v šou americkej televíznej legendy Oprah Winfrey. Dianie v britskej kráľovskej rodine sledovali aj v ostatných dňoch, kedy prišla na svet dcérka princa Williama a jeho manželky Kate, Charlotte Elizabeth Diana. "Veríme, že princezná Charlotte zdedí hudobný vkus po svojej babičke a budeme jej môcť prísť zaspievať aj osobne. Bude to pre nás veľká česť," zareagoval jeden z členov Victor Micallef.

Svoju výnimočnosť chcú The Tenors potvrdiť aj na pripravovanom albume, ktorý sa bude niesť v popovom duchu s aktuálnym zvukom, no fanúšikovia sa môžu tešiť aj na prekvapenia. "Piesne na tomto albume sú najvzrušujúcejšie a najrozmanitejšie, aké sme doteraz nahrali. Sme nadšení a o našu radosť sa chceme podeliť s celým svetom," zdôraznili The Tenors. Kanadskí džentlmeni na novej platni vzdali poctu umelcom ako Joe Cocker alebo kapele Queen. Nezabudli ani na svoje a všetky mamy na svete, ktorým venovali pieseň You Are So Beautiful (Joe Cocker), zatiaľ čo otcom vzdali hold skladbou My Father's Son.

Bratislave sa The Tenors predstavia v prvý letný deň, 21. júna, na Zimnom štadióne O. Nepelu, štyri dni predtým vystúpia aj v pražskej O2 aréne. Speváci na k nám zavítajú po druhýkrát. Pred dvoma rokmi navštívili Košice a Slovensko sa im veľmi zapáčilo. "Pobyt u nás si plánujú predĺžiť a dokonca rozmýšľajú, že by si čas vyplnili natočením klipu k jednému zo singlov z nového albumu," dúfajú organizátori exkluzívneho slovenského koncertu.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


The Tenors absolvovali počas svojej kariéry viac ako 650 koncertov na významných svetových pódiách ako sú Kennedyho centrum vo Washingtone, Bass Hall v Texase, Smith Center v Las Vegas, Opera v Tel Avive či Trafalgar Square v Londýne. Ako majstri rôznych vokálnych štýlov ponúkajú zmes klasickej hudby a popu, pričom zážitok z vystúpení znásobujú bezprostrednou komunikáciou s publikom. The Tenors spievajú nielen v angličtine, ale aj vo francúzštine, taliančine a španielčine. Na svojom konte majú tri úspešné albumy The Canadian Tenors (2008), The Perfect Gift (2009) a Lead with your Heart (2012).

Vášeň pre spev nie je jediná, ktorou sú fenomenálny speváci známi. Ako Kanaďania milujú hokej a práve vďaka tomu sa im dostalo pocty zaspievať počas Winter Classic medzi Detroitom a Torontom, kde im tlieskalo 105 491 divákov. Teraz určite sledujú aj práve prebiehajúce majstrovstvá sveta v Českej republike.


Zdroj: PR článok, archív Hudba.sk