Slovenský spevák, producent a skladateľ Peter Bažík bude mať tanečné leto. Výraznejšie o sebe dáva vedieť až rok po víťazstve v česko-slovenskej verzii speváckej súťaže X Factor a svoj nový album s názvom Kto som Volume 1 sa rozhodol spropagovať hneď dvoma skladbami, ktoré ho ukazujú v inom štýle, než boli fanúšikovia zvyknutí.

Namiesto doteraz prevažujúceho pop rocku sa totiž v rozhlasovom éteri uchádza o priazeň fanúšikov tanečnej hudby. Okrem piesne Rátaj s tým, ktorú spevák zverejnil len nedávno, prichádza Peter Bažík aj s ďalšou novinkou Say My Name. V súvislosti s jej vznikom spevák s úsmevom prezrádza, že mu k vyššie položenému hlasu dopomohol alkohol.

"Po dlhšej odmlke som sa zatvoril v skúšobni a odhodlal sa tam stráviť toľko času, kým niečo neurobím. Po zhruba troch hodinách prázdnoty sa zrazu ocitla v mojich rukách gitara a ani neviem ako, odrazu to celé začalo. Myslím, že prvý bol refrén. Zhruba o polnoci už bola hotová aj hudba, a tak som si slávnostne otvoril fľašu whiskey - darček na moju tridsiatku. To už sa mi začal v hlave črtať text a o štvrtej ráno bola pesnička aj naspievaná. Sranda bola, že až na druhý deň som zistil, že som pesničku zaspieval o tri tóny nad môj bežný hlasový rozsah. Na vlastnej koži sa mi tak potvrdilo, že múza vie naozaj poriadne nakopnúť. Alebo to bola skôr tá whiskey?" hovorí s úsmevom.


Exkluzívna premiéra nahrávky Say My Name v remixovej verzii, o ktorú sa postaralo známe dídžejské duo Switch2smile, mala premiéru v piatok 3. júna na rádiu Európa 2 a pozitívne ohlasy svedčia o tom, že netradičná spolupráca žánrovo celkom odlišných umelcov sa vyplatila.

Switch2smile je dvojica dídžejov a producentov zo Slovenska a Bosny a Hercegoviny, ktorých mená sú medzi priaznivcami tanečných žánrov electro- a progressive house známe aj ďaleko za hranicami týchto krajín. Tvorba dynamickej dvojice je totiž charakteristická zmyslom pre detail a schopnosťou zmixovať rôznorodé žánre.

Svoj talent v minulosti predviedli nielen v stredisku zábavy na chorvátskom ostrove Pag, no pravidelne ich vídať aj na svetoznámej pláži Nikki Beach, v ruskej Moskve, Belgicku či v írskom Dubline. Aj vďaka tomu si Switch2smile zahrali po boku takých hviezd tanečnej scény, akými sú Axwell, David Guetta, Chicane, Nicky Romero, Kosheen, Laidback Luke, Brian Cross, Patrick Hagenar, Brian Cross či Inna.

Informácie pre Hudba.sk poskytla Michelle Kristová, PR manažérka Petra Bažíka.

Foto: Pavol Kulkovský