Charizmatický spevák Adam Ďurica posiela do rádií skladbu Zatancuj si so mnou, ktorou uzatvára štvoricu rádiových singlov z minuloročného albumu 30. Pesničku po novom sprevádza aj lyric video plné farieb, prírody a tanca. Okrem toho prezradil mená hostí jesennej časti akustického turné, ktoré začne koncom októbra.

Hudbu k piesni Zatancuj si so mnou, tak ako ku všetkým pesničkám na albume 30, zložil Adam Ďurica a text preňho napísal jeho dvorný textár Vlado Krausz.

Keď Adam svoj piaty album vydával, chcel, aby si ho mohlo vypočuť čo najviac ľudí, bez ohľadu na to, či si ho kúpia. Preto zverejnil všetky skladby aj na Youtube. Ak si odmyslíme single JazeroHolubička a Dávno si preč, ktoré hudobník predstavil spolu s videoklipmi, práve pesnička Zatancuj si so mnou mala na videoportáli najviac pozretí, aj keď doteraz žiadny pohyblivý vizuál nemala.

Jej obľúbenosť u Adamových fanúšikov bola zjavná aj na jeho jarných akustických koncertoch. Preto keď vyberal svoj ďalší rádiový singel, ktorým symbolicky uzavrie propagáciu albumu 30, jeho voľba bola jasná. "Niektoré skladby majú v sebe niečo zvláštne a príťažlivé a toto je jedna z nich. Keď sme ju hrali naživo, ľudia na ňu perfektne reagovali a po koncerte mi ju často spomínali a pýtali sa, či k nej spravím aj videoklip. Vtedy som o tom začal vážne premýšľať," odôvodňuje spevák výber skladby, ktorú napokon vizuálne doplnil vkusným lyric videom.


Jesenné turné vyvrcholí aj s Mariánom Čekovským

Adam už od ohlásenia jesennej časti akustického turné sľuboval, že čoskoro prezradí aj mená hudobníkov, ktorí sa spolu s ním predstavia na pódiu. O hosťoch sa napokon rozhodol informovať práve so zverejnením nového singla. K jeho hudobníkom z kapely sa, rovnako ako na jarných koncertoch, aj na jeseň pridá multiinštrumentalista František Jano z kapely Peter Bič Project. Prvým hosťom spomedzi spevákov bude opäť talentovaná mladá speváčka Karmen Pál-Baláž, pre ktorú Adam momentálne píše skladby a spolu nahrávajú jej debutový album.

Pozvanie s radosťou opäť prijali aj ďalší členovia kapely Peter Bič Project, gitarista a kapelník Peter Bič spolu so speváčkou Viktóriou Vargovou. Peter Bič hrával s Adamom už aj v minulosti a netají sa tým, že si na jar s Adamom veľmi rád zaspomínal na staré dobré časy a ich spoločné jarné vystúpenia si veľmi užil. Posledným hosťom, ktorý možno mnohých prekvapí, je Marián Čekovský, na ktorého sa môžu fanúšikovia tešiť v Bratislave.

"Na jarných koncertoch vznikla strašne dobrá partia a keď sme hrali posledný koncert, až nám bolo ľúto, že sa to celé končí. Vtedy som si povedal, že to vôbec skončiť nemusí, lebo je to len o tom, či v tom chceme pokračovať. A my chceme spolu hrať a strašne nás to baví, a preto bude aj Karmen aj Peťo s Viki aj na jesenných akustických koncertoch. Som naozaj rád, že pozvanie prijal aj Marián, ktorého považujem za úžasného hudobníka a skvelého človeka, s ktorým sa oplatí tráviť čas. Práve on obohatil moju skladbu Dávno si preč o nádherné piano. Veľmi sa naňho teším," prezradil Adam.

Prečítajte si: Turné Adama Ďuricu prekonalo očakávania. Chystá ďalšie koncerty aj live CD


Pokračovanie úspešných akustických koncertov Adama Ďuricu ponúka divákom vyzretý a kvalitný hudobný zážitok, kde svojim fanúšikom ponúkne svoje najznámejšie hity, ale aj menej známe skladby v celkom nových intímnejších aranžmánoch. Môžete sa tešiť na obľúbené pesničky zo staršej tvorby ako Dovtedy, Spolu, Láska-VedaMandolína či Neľutujem, ale aj novinky z albumu 30.

Turné odštartuje 24. októbra v Brne a pokračovať bude v Senici, Žiari nad Hronom, Košiciach, Poprade, Rožňave, Vranove nad Topľou a v Bratislave. Lístky kúpite v siete Predpredaj.sk alebo v miestnych pokladniach.   

Keďže počas jari sa všetky koncerty nahrávali na záznam, návštevníci jesenného turné si okrem skvelého zážitku budú môcť odniesť aj Adamov nový koncertný album.

Adam Ďurica a hostia - akustické koncerty / JESEŇ:

24. 10. - Brno, Radost Concert Hall
25. 10. - Senica, MsKS
26. 10. - Žiar nad Hronom, Hlavná sála MsKC
27. 10. - Košice, Kino Slovan - Historická radnica
28. 10. - Poprad, Dom kultúry
29. 10. - Rožňava, Mestské divadlo Actores
30. 10. -Vranov nad Topľou, MsDK
6. 11. - Bratislava, Ateliér Babylon


Redakciu Hudba.sk informovala Luba Svatá z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke speváka www.adamdurica.com a na jeho profiloch na Facebooku a Instagrame

Foto: Braňo Šimončík

Súvisiaci interpreti: Adam Ďurica