Britská kapela Coldplay sa momentálne nachádza na európskom turné k deviatemu albumu Music of the Spheres. Práve z neho zverejnila ako štvrtý singel pieseň Biutyful spolu s oficiálnym videoklipom. Nežná balada, ktorej dominuje modulátorom upravený vokál Chrisa Martina, predstavuje v rámci konceptu celého albumu ôsmu planétu slnečnej sústavy The Spheres s názvom Floris.


Formácia na čele s lídrom Chrisom Martinom sa rozhodla dať vo svojom najnovšom videoklipe priestor novovzniknutej fiktívnej bábkovej skupine The Weirdos, ktorú Coldplay vytvorili v rámci konceptu piesne Biutiful. Video k singlovej novinke sleduje počiatočné neúspechy tejto mimozemskej kapely, ktorá sa pod vedením manažéra Brucea Cakemixa stáva najpopulárnejšou kapelou na planéte.

Bábkovú kapelu, ktorú tvoria speváčka Angel Moon, bubeník Donk, gitarista Sparkman a klávesák The Wizard, vytvoril Jim Henson's Creature Shop. Jej účinkovaniu vo videoklipe predchádzala nedávno podpísná zmluva s Atlantic a Parlophone Records a televízne vystúpenie s Chrisom Martinom v programe The Tonight Show moderátora Jimmyho Fallona. Bábková speváčka Angela Moon je tiež pravidelnou účinkujúcou na aktuálnom koncertom turné Music of the Spheres.


Autorka: Miroslava Rabčanová

Súvisiaci interpreti: Coldplay