Svoj zatiaľ posledný album Rise Up vydali pred ôsmimi rokmi, teraz by sa mala nahrávka konečne dočkať svojho nasledovníka v podobe albumu Elephants On Acid, ktorý vyjde už 28. septembra. Cypress Hill sľubujú fanúšikom návrat ku koreňom aj útek do úplne nového sveta.

"Môže sa stať hocičo, ak Muggs, B-Real a ja spolu nahrávame," uviedol Sen Dog, jeden zo zakladajúcich členov formácie, ktorá vznikla pred 30 rokmi. "Boli sme deti, keď sme sa dali po prvý raz dokopy. Teraz z nás vyrástli muži, ale tá chémia je stále rovnaká. Keď sme to celé spustili v 90. rokoch, zneli sme ako nikto iný, boli sme to my. Toto je ďalšie pokračovanie," prezradil raper pre britský magazín NME.

Nový vietor v starom Cypress

Pri nahrávke Elephants On Acid chcú Cypress Hill prísť s niečím úplne iným oproti ich predchádzajúcemu albumu Rise Up. "Niežeby sme svoj predchádzajúci album nenávideli, ale chceli sme niečo s ťažkými Cypress vibráciami a podarilo sa nám to! Je to čistý Cypress Hill album od začiatku až do konca," vyhlásil Sen Dog. Samotný názov albumu vymyslel DJ Muggs. "Viem, čo názov znamená pre mňa, ale pre niekoho iného to môže predstavovať niečo celkom iné. Pre mňa Elephants On Acid znamená schopnosť byť divný a zvláštny v hudbe. Nenasledovať rovnaký cyklus toho, čo je horúco súčasné."

Cypress Hill ponúkli pred pár dňami fanúšikom aj prvú ochutnávku z albumu - singel Band Of Gypsies. Novinka obsahuje exotické zvuky arabskej tradičnej hudby. Kapela počas svojho pobytu v Egypte vyhľadala miestnych hudobníkov, ktorých potom pozvala k sebe do štúdia a výsledok spolupráce možno počuť v aktuálnom singli, ktorý potvrdzuje, že Cypress našli svoju novú podobu. 


Bez politiky

Elephatns On Acid bude nahrávkou, ktorá prinesie pozitívne a psychedelické vibrácie, pričom sa v kontraste s aktuálnym trendom vyhýbajú politickým témam. "Nechceme sa spoliehať na to, čo sme robili v minulosti. Chceme byť na meniacej sa priekopníckej vlne. Neviem sa dočkať toho, keď zistíte, čo Cypress Hill dnes znamená," povedal Sen Dog, ktorý tiež vraví, že najdôležitejšie je, že medzi členmi kapely stále funguje priateľstvo a je to pre nich zábava. 

Cypress Hill sa dlhé roky celkom prirodzene riadili pravidlom, že vydávali albumy takmer každé dva roky. Až na nahrávku Rise Up (2010) fanúšikovia čakali šesť rokov a po nej prišla ešte dlhšia - až osemročná pauza. Za touto odmlkou stojí aj fakt, že členovia kapely sa začali venovať aj iným projektom, ale nový album a jeho tvorivý proces si tiež vyžadoval svoj čas. "Chceli sme si byť istí, že to bude presné vyjadrenie toho, čo Cypress Hill je. Napísali sme veľa piesní. Trvá to dlho," priznal Sen Dog. 

Cypress Hill si uvedomujú svoje miesto v hudobnom svete a cítia podporu fanúšikov každý deň bez ohľadu na to, či vydajú album. "Ukazujú nám to na našich koncertoch. Stále prichádzajú na koncerty a bavia ich naše šou - dali nám našu kariéru," dodal na adresu verných a trpezlivých fanúšikov.


Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)
Foto: Facebook.com/cypresshill

Súvisiaci interpreti: Cypress Hill