V pozícii favorita kráčala Taylor Swift na ostatnom udeľovaní cien MTV Video Music Awards po červenom koberci. Získala najviac nominácií spomedzi všetkých umelcov. Dominovala naprieč celým spektrom kategórií. Situácia sa opakuje. Taylor Swift do boja o víťazné sošky znova vstupuje s najvyšším počtom nominácií, pripravená prekonávať vlastné rekordy.

Tridsaťštyriročná hviezda získala 10 nominácií vrátane umelca roka, skladby roka, najlepšej spolupráce a najlepšieho popu. Medzi ďalšie nominácie za jej hudobné videá patrí najlepšia kamera, najlepší strih, najlepšie vizuálne efekty, najlepšia umelecká réžia – a tiež najlepšia réžia, keďže sama režírovala videoklip k singlu Fortnight. Post Malone, ktorý v singli Fortnight hosťoval, si tiež zabezpečil vysoký počet nominácií. Získal ich deväť vrátane najlepšej spolupráce.

Po šesť nominácií získali Sabrina Carpenter, Eminem a Ariana Grande. SZA a Megan Thee Stallion získali po päť nominácií a Olivia Rodrigo, Teddy Swims a Lisa po štyri. Taylor Swift vyhrala kategóriu Videoklip roka už štyrikrát, a to za videá k singlom Bad Blood (2015), You Need to Calm Down (2019), All Too Well: The Short Film (2022) a Anti-Hero (2023).

Ak sa jej podarí zvíťaziť znova, stane sa prvým umelcom, ktorý by vyhral tri roky po sebe. Ak sa tak stane, a získa minimálne štyri ceny, vyrovná sa Beyoncé, ktorá je doposiaľ najúspešnejšou interpretkou v histórii VMA. To však iba za predpokaldu, že si Beyoncé neodnesie cenu za Texas Hold 'Em v kategórii Pieseň roka.

Tip: Mimo radar: Po desaťročnej ceste za hitom zosadila Sabrina Carpenter svojím Espressom z trónu Taylor Swift

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)