Anglický hudobník John Paul Jones, ktorý sa preslávil v už nefungujúcej kapele Led Zeppelin, a bubeník skupiny Queen Roger Taylor vystúpili počas koncertu americkej formácie Foo Fighters. Šou sa konala v National Bowl v anglickom meste Milton Keynes v sobotu 5. septembra, kedy by zosnulý spevák skupiny Queen Freddie Mercury oslávil 69. narodeniny.

Muzikanti predviedli hit Under Pressure, ktorý v roku 1981 nahrali Queen a David Bowie. Šesťdesiatdeväťročný John Paul Jones hral na klávesy, zatiaľ čo o tri roky mladší Roger Taylor ostal verný bicím nástrojom, ktoré mu prepožičal Taylor Hawkins z Foo Fighters. Ten si spolu s lídrom Daveom Grohlom zaspieval spomínanú skladbu, ktorá dobyla britský singlový rebríček. "Práve teraz s vami Foo Fighters zažijú svoj rock'n'rollový sen," vyhlásil Grohl pred vystúpením. Kapela je v súčasnosti na turné, počas ktorého sa predstaví napríklad aj 9. novembra v Krakove a 11. novembra vo Viedni.


Dave Grohl založil Foo Fighters v roku 1994. Urobil tak po tom, ako zomrel Kurt Cobain - frontman legendárnej Nirvany, kde Grohl pôsobil ako bubeník. Skupina má na konte zatiaľ osem štúdiových albumov - Foo Fighters (1995), The Colour And The Shape (1997), There Is Nothing Left To Lose (1999), One By One (2002), In Your Honor (2005), Echoes, Silence, Patience & Grace (2007), Wasting Light (2011) a Sonic Highways (2014). Foo Fighters doteraz 25 ráz nominovali na prestížne hudobné ceny Grammy, pričom jedenásť nominácií sa im podarilo premeniť na sošky.

Zdroj: SITA (Billboard.com)
Foto: Facebook.com/foofighters

Súvisiaci interpreti: Foo Fighters, Queen