Po niekoľkoročnej odmlke prichádza rodák z Prešova Dominik Gerda, ktorý sa v roku 2018 zviditeľnil ako finalista SuperStar, s novým singlom Magical. Spevák sa v ňom predstavil nielen s novým imidžom, ale zmenil aj svoj hudobný štýl. A treba povedať, že vykročil správnym smerom, tanečná poloha mu veľmi svedčí.

Dlhovlasý spevák s netradičným hlasom v roku 2018 po účasti vo finále SuperStar vydal niekoľko skladieb. How Gorgeous You Are so zvukom na štýl anglického pesničkára Passengera a s hravým videoklipom dokonca vystrelila medzi hity a zaradila sa na štvrté miesto najhranejších piesní na Slovensku. Podobne ako v nej, aj novým songom Magical chce Dominik Gerda ľuďom pripomenúť ich jedinečnosť.

Pesnička má podľa neho niekoľko významov. "Je o nezabudnuteľnej noci, nádeji v krajšie zajtrajšky, a najmä o kúzelnej jedinečnosti každého z nás. Žijeme v období, keď si mnoho ľudí myslí, že má právo súdiť druhých. Zahoďme predsudky, buďme sami sebou a podporme sa. Veď sa navzájom potrebujeme," hovorí spevák a skladateľ.


Spolu s Dominikom Gerdom je pod novinkou autorsky podpísaný producent Martin Sokol. Na rozdiel od doterajšej tvorby pri nej hudobníci ustúpili od folku a prešli do čistého popu v modernom štýle inšpirovanom 90. rokmi. Okrem hudobnej stránky prešiel zmenou aj šatník mladého interpreta. Odhodil kockovanú košeľu a slamený klobúk, nasadil okuliare a obliekol sa do fresh mestského outfitu. 

V klipe, ktorý sa nakrúcal začiatkom leta v novovybudovanej bratislavskej štvrti, s ním účinkuje sedem rôznorodých ľudí. "Našou snahou bolo zachytiť ich bezprostredné pocity, vnútorné nálady a eufóriu počas počúvania skladby. Veríme, že aj fanúšikovia sa budú cítiť podobne – magical," dodáva s úsmevom spevák.

Videoklip Magical mal online premiéru v nedeľu večer, rádiá začali s nasadením skladby v pondelok 6. septembra.

Redakciu Hudba.sk informoval Radomír Brhlík z agentúry Be Well Media. Správu sme upravili.