Najväčší rockový festival v strednej Európe, rakúsky Nova Rock, ohlásil prvé veľké meno v programe. Legendárni Black Sabbath - Ozzy Osbourne, Tony Iommi a Geezer Butler zahrajú len 41 kilometrov od Bratislavy.

Jubilejný desiaty ročník festivalu Nova Rock sa bude konať počas víkendu 13.15. júna 2014 v areáli Pannoniafields II neďaleko mestečka Nickelsdorf. Podujatie každoročne ponúka koncerty najlepších rockových kapiel, aké aktuálne vystupujú. V minulosti na svojich pódiách hostil hviezdy ako Kiss, System of a Down, Foo Fighters, Linkin Park, Rammstein, Green Day, Pearl Jam, Slipknot či Faith no More.


Black Sabbath vznikli v roku 1969 v Birminghame. Pôvodného frontmana Ozzyho Osbourna vyhodili v roku 1979 pre jeho alkoholovú a drogovú závislosť. Nahradil ho Ronnie James Dio, ktorý v máji 2010 zomrel vo veku 67 rokov. Skupina sa v pôvodnej zostave vrátila na scénu v roku 1997 a následne vydala živý album Reunion (1998). V roku 2001 začali hudobníci pod dohľadom producenta Ricka Rubina nahrávať nový štúdiový album, no nedokončili ho a opäť sa rozišli.

V roku 2006 Black Sabbath uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy. Návrat na scénu v najslávnejšej zostave oznámili 11. novembra 2011. So zatiaľ poslednou štúdiovkou 13 (recenzia) debutovali na prvej priečke amerického albumového rebríčka Billboard 200. Tento mesiac by mali vydať koncertné DVD Black Sabbath: Live… Gathered in Their Masses. Záznam by mal vyjsť aj na CD a Blu-ray.

Zdroj: SITA, PR, archív Hudba.sk
Foto: Sam Taylor-Wood

Súvisiaci interpreti: Black Sabbath