Klára Vytisková je jednou z najvýraznejších českých speváčok mladej generácie. U nás ju poznáme najmä ako porotkyňu v šou SuperStar, kde sa po krátkom čase naučila nebrať si servítku pred ústa a povedať súťažiacim aj nelichotivé slová. Prinesie jej sólový debut podobnú kritiku alebo chválospevy?

Novinka Home je veľmi osobnou nahrávkou. "Celá je zložená v obývačke, prediskutovaná v kuchyni pri jedálenskom stole, presnená v spálni a čiastočne nahraná v kúpeľni," prezrádza autorka. "Každá skladba je kúskom môjho aktuálneho života." V titulnej piesni sa napríklad vyznáva z lásky a rešpektu k rodine, chystaný singel Forever je o materskej láske a zraniteľnosti ľudí, ktorí hlboko milujú.


Na albume sa okrem iného podieľali Lukáš Chromek (Airfare, Atmo Music, Calm Season…), Viliam Béreš (klávesista Toxique), Matěj Belko (multiinštrumentalista, producent a člen sprievodnej kapely KLARA.), Klárina sestra Edna Green (Never Sol, Apollinaire, Bohemia) alebo produkčný tím Little Beat, s ktorým spolupracujú Celeste Buckingham a Majk Spirit.

Klára Vytisková s kapelou Toxique a je držitelkou hudobnej ceny Anděl 2008 v kategórii Objav roku. KLARA. je jej sólový projekt, s ktorým vydala tri veľmi zaujímavé single. Titulná pieseň z pripravovanej platne sa tento rok na jeseň dostala do rotácií českých a slovenských rádií a bola taktiež zaradená do niekoľkých medzinárodných playlistov vydavateľstva Warner Music.

TIP: "Neznáma" porotkyňa SuperStar: Takto spieva multifunkčná Klára Vytisková

Zoznam skladieb na albume Home:
1. Intro
2. Survival
3. Home ft. Edna Green
4. Forever
5. Velvet ft. Mike Trafik
6. Diggin` Deeper
7. Country Girl ft. Ambryzy
8. Stuck On You
9. Down Down Down
10. I Believe
11. Survival (Mr. Moustache Remix) (bonus)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová. Text správy bol upravený redakciou.