Anglický spevák Ozzy Osbourne sa predstaví 13. júna 2018 na pražskom letisku Letňany. Šesťdesiatosemročný niekdajší líder už nefungujúcej kapely Black Sabbath vystúpi v rámci Farewell World Tour, počas ktorého zavíta napríklad aj na krakovský festival Impact, kde sa predvedie 26. júna.

Ozzy Osbourne plánuje ukončiť turné v roku 2020. "Ľudia sa ma pýtajú, kedy pôjdem do dôchodku. Toto bude moje posledné svetové turné, no nemôžem povedať, že sem-tam niekde nevystúpim," uviedol spevák v oficiálnom vyhlásení. Jeho sprievodnú kapelu budú tvoriť Zakk Wylde (gitara), Blasko (basgitara), Tommy Clufetos (bicie) a Adam Wakeman (klávesy).


Prídu aj Johnny Depp, Alice Cooper a Joe Perry

Koncert v Prahe je o to lákavejší, že ako jeho predkapela zahrá skupina Hollywood Vampires, v ktorej pôsobia Alice Cooper, herec Johnny Depp a Joe Perry z Aerosmith. Skupina, ktorá vo svojej tvorbe oslavuje rockovú hudbu 70. rokov, vznikla v roku 2015 a v tom istom roku vydala eponymný album, na ktorom hosťovali Paul McCartney či Dave Grohl.

Pôvodne štúdiový projekt absolvoval niekoľko koncertov, v rámci ktorých sa k hviezdnej trojici pridali ďalší slávni hudobníci ako Duff McKagan, Tom Morello, Perry Farrell nebo Marilyn Manson. V roku 2018 sa "hollywoodski upíri" vydajú na turné, počas ktorého jadro skupiny doplnia Tommy Henriksen (Alice Cooper, Warlock), Matt Sorum (Guns N' Roses, Velvet Revolver), Robert DeLeo (Stone Temple Pilots) a Bruce Witkin. 

Vstupenky na pražský koncert s výstižným názvom Prague Rocks 2018 sa dostanú do predaja v stredu 9. novembra.


Ozzy Osbourne sa preslávil ako spevák spomínanej heavymetalovej kapely Black Sabbath, ktorá vznikla v roku 1968 v Birminghame. Po vydaní ôsmeho albumu Never Say Die! (1978) ho však pre alkoholovú a drogovú závislosť zo skupiny vyhodili. Ďalšiu štúdiovku s Black Sabbath vydal až v roku 2013. Nahrávka, ktorá debutovala na prvej priečke UK Chartu, má názov 13.

Ako sólový umelec vydal jedenásť albumov, pričom zatiaľ posledný Scream uviedol na trh v júni 2010. Na konte má tiež niekoľko koncertných záznamov, kompilácií alebo EP nahrávok. Hudobník, ktorý spolu so svojou rodinou účinkoval v reality šou Osbournovci (2002 - 2005), získal množstvo ocenení. V roku 2006 ho ako člena Black Sabbath uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA (Ozzy.com, iDnes.cz, archív)
Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ozzy Osbourne