Jeden z medzinárodne najúspešnejších a zahraničnými kolegami najuznávanejších slovenských producentov elektronickej hudby, Juraj Hrabal alias Jimmy Pé, po takmer roku a pol vydáva novú EP nahrávku. Na Blip Blop prináša štyri nadupané tracky s potenciálom rozhýbať tanečné parkety ako tsunami.

Jimmy Pé tento rok vydal niekoľko samostatných singlov (Tunnel VisionGet ONOldskull), no s ucelenou kolekciou sa naposledy prezentoval ešte v lete 2022 v podobe EP Puzzle. Jeho nasledovník Blip Blop vyšiel 27. októbra v americkom vydavateľstve Slow Roast Records, za ktorým stojí DJ Craze, jeden z najlepších dídžejov a turntablistov na svete (ako jediný trikrát vyhral DMC World DJ Championship).

EP obsahuje štyri skladby s nekompromisným klubovým zvukom, tentokrát striktne s rovnými beatmi v žánri bass house. Jimmyho typický špinavý posekaný sound a charakteristické uletené vokálne sample však zostávajú. V úvodnej Big PaPa dokonca zaznie aj slovenčina. "Je to prvýkrát, čo som použil svoj hlas v tracku," prezradil. K titulnej skladbe Blip Blop chystá aj videoklip, ktorý plánuje zverejniť už v polovici novembra.

Jimmy Pé vďaka svojej hudbe už precestoval rôzne časti sveta a aktuálne má opäť v hľadáčiku ďaleký východ.

"Pred nedávnom som sa vrátil z mesačného výletu v Indii, kde som bol na prieskume klubovej scény. Mal som tam jedno hranie a chcel som to tam viac navnímať a zistiť, ako to tam momentálne funguje. A musím povedať, že v klubovej scéne sú oveľa viac popredu než my. Až tak, že som sa tam rozhodol od nového roka presťahovať," prezradil o svojich plánoch.

V Indii, kde si aktuálne vybavuje biznis víza, plánuje zostať, pokým sa mu nepodarí získať O-1 víza do USA.

EP Blip Blop môžete počúvať na všetkých streamovacích službách.

Vydanie EP z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Text: Ghostwriter PR