Medzinárodne uznávaný slovenský dídžej a producent Jimmy Pé v piatok (24.6.) vydal avizovanú EP nahrávku. Pätica klubových trackov so štyrmi hosťujúcimi vokalistami vznikala počas minulého roka a názov Puzzle dostala kvôli tomu, že skladby pôvodne vytváral jednotlivo, ako remixy do rôznych hudobných súťaží.

"Povedal som si, že pokiaľ žiadnu remixovú súťaž nevyhrám, nechám si aspoň inštrumentálku, pretože z originálu som si vždy zobral len vokál a nanovo som dorobil celý podmaz. Hlas speváka či speváčky remixovanej skladby som neskôr odstránil a rozposlal mojim hosťujúcim umelcom, ktorí do skladby pripravili svoj autorský vokál," približuje Jimmy Pé proces vzniku EP Puzzle.

Ide o prvé EP, na ktorom Jimmy takto pracoval so spevom. Samotné inštrumentálky vznikali postupne v priebehu dvoch rokov, a tak ponúkajú pestrú škálu štýlov. Hosťami a spoluautormi skladieb sú speváčka Laura Weng, Toello, Sanahaus či kalifornská raperka Alma Rosae. Jediná skladba, ktorá je bez hosťa, je úvodný track Booty PoP, a práve ten dostal surreálny vizuál, ktorý sa postaral režisér Simom Seriš (Saymon Production). S tým Jimmy spolupracoval aj na svojom predchádzajúcom klipe Pé Is Not Dead!.


Na EP Puzzle ponúka Jimmy Pé hlavne energické klubové tracky, ktoré sa skvelo hodia k letnému počasiu a festivalom, a zároveň majú svetový zvuk. O cover art nahrávky sa postaral skvelý fotograf Michal Zahornacky, ktorý vymyslel koncept podľa názvu a témy EP. Animovano-kreslený edit zase pripravila šikovná Lucy Lou. Celé EP Puzzle si môžete vypočuť na všetkých streamovacích platformách.

EP z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Krištof Budke z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili a doplnili.