Ak by nebol úspešným dídžejom a producentom, mohol by sa živiť herectvom. Dôkazom je videoklip k titulnej skladbe jeho nového EP Blip Blop, ktoré vyšlo 27. októbra v americkom vydavateľstve Slow Roast Records.

Jimmy Pé si na začiatku klipu Blip Blop svojpomocne opravuje počítač, až kým nedostane zásah elektrickým prúdom. V tej chvíli sa vizuál mení na surreálne šialenstvo, ktoré skončí tak rýchlo, ako začalo, a neprináša žiadnu pointu, no ako doprovodné video k dynamickému dva a pol minútovému klubovému bangru funguje dokonale. "Jimmy je talent, mal by hrať vo filme!" povedal známy slovenský producent, ktorý chcel byť menovaný.

O réžiu a kameru sa postaral Simon Seriš alias Saymon, ktorý natočil aj Jimmyho predchádzajúce videoklipy Tunnel Vision (2023), Booty PoP a Pé Is Not Dead! (obe 2022). Pri nakrúcaní novinky došlo aj ku kurióznej situácii. "Keď sme točili vonku na poli, tak za nami prišiel starší pán s obuškom, že čo tam robíme. Myslel si, že sa chceme vlámať do jednej garzónky, čo tam stála. Neviem, ako mu to mohlo napadnúť, keď sme tam mali filmárske svetlá, ktorými sme osvetľovali skoro celé pole," spomína so smiechom Jimmy Pé.

EP Blip Blop obsahuje štyri skladby s nekompromisným klubovým zvukom, tentokrát striktne s rovnými beatmi v žánri bass house. Jimmyho typický špinavý posekaný sound a uletené vokálne sample však zostávajú. V úvodnej Big PaPa dokonca zaznie aj slovenčina. "Je to prvýkrát, čo som použil svoj hlas v tracku," prezradil. Nahrávku môžete počúvať na všetkých streamovacích službách.

Nové EP aj svoju staršiu tvorbu zahrá Jimmy Pé už tento piatok (1.12.) v Londýne na piatej edícii festivalu Vision of Sound. Okrem hudby na pódiu výnimočne predstaví aj svoje klipy a ďalšie vizuály, keďže podujatie je zamerané na audiovizuálne šou. "Je to festival, kde hrá jeden interpret z Čiech, jeden z Maďarska a jeden od nás. Umelcov aj celú akciu zastrešuje ambasáda danej krajiny. Podmienkou je mať pripravenú aj vizuálnu šou, s ktorou ja moc nehrávam, takže posledný mesiac som na tom denne robil, strihám si vizuály do setu, ktorý budem hrať," prezradil.

Videoklip a EP Blip Blop z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. S podporou Sociálneho a kultúrneho fondu SOZA.

Zdroj: Ghostwriter PR