Slovenská reggae kapela Medial Banana vo štvrtok odpremiérovala nový videosingel Keď padá dážď, ktorý je prvou ochutnávkou pripravovanej tretej štúdiovky. Ňou na budúci rok oslávi desať rokov svojho pôsobenia na hudobnej scéne.

Za ten čas sa z tejto bratislavskej partičky stala jedna z najobľúbenejších slovenských kapiel a stálica festivalov a veľkých pódií. Svoj originálny hudobný aj textový prístup k reggae potvrdzujú Medial Banana čerstvo vydanou skladbou Keď padá dážď.

Novinka je šitá na mieru sychravému počasiu posledných dní, no napriek dávke podmanivej melanchólie prevažujú pozitívne vibrácie a skladba sa vám veľmi ľahko dostane pod kožu. Výrazne tomu napomáha aj krásny vizuál, o ktorý sa postarali režisér Peter Hoferica a kameraman Marián Ontko.


Chytľavej upršanej novinke predchádzal úspešný letný hit Môžem všetko, ktorý sa rýchlo zaradil do koncertného repertoáru "banánov" a často ho počuť aj v rozhlasovom éteri. Čochvíľa sa, posilnení o ďalší zaujímavý singel, chystajú na posledné vystúpenia tohto roka.

Vidieť ich môžete napríklad na tradičnom vianočnom koncerte v Bratislave v Ateliéri Babylon (15.12), a týždeň na to aj v Košiciach v Tabačke (21.12.), v prešovskom Wave (22.12.) či nitrianskom Music a Cafe (23.12.). 

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Sveťo Moravčík z Kulturise. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Novinky kapely môžete sledovať na oficiálnom webe medialbanana.com, na Facebooku či Instagrame.

Foto: archív skupiny

Súvisiaci interpreti: Medial Banana