V roku 1967 vstúpil malý Michael Jackson a jeho bratia po prvýkrát do štúdia v Chicagu. Ich absolútne prvou nahrávkou bola skladba Big Boy, ktorá je označovaná za prvý záznam spevu budúceho kráľa popu. Po 56 rokoch bude digitálna verzia piesne na predaj, avšak iba štyri dni. Predaj začína práve dnes.

Big Boy (One-derful Version) si fanúšikovia Michaela a Jackson 5 môžu kúpiť v dvoch verziách. Prvou je základná edícia doplnená o digitálnu vinylovú B-stranu so skladbami Michael the Lover a My Girl. Limitovaná edícia obsahuje okrem toho deväť ďalších piesní z roku 1967 ako súčasť limitovanej edície. Obe edície budú na predaj dostupné od dnes iba štyri dni.

"Ako vášnivý fanúšik MJ som bol okamžite nadšený predstavením tohto významného kusu hudobnej histórie svetu a rozšírením rozprávania o začiatkoch Jackson 5. Pri niektorých skladbách, a najmä pri tejto, je evidentné, že si zaslúžia špeciálny domov, kde sa nestratia v množstve stoviek tisíc skladieb vydaných v ten istý deň," hovorí generálny riaditeľ a spoluzakladateľ ďalšej skupiny Michel D Traore.

"Naše digitálne vinyly sú produktom pre digitálny vek, ktorý nám poskytuje príležitosť vdýchnuť im jedinečný príbeh. Okrem rozprávania príbehu na našej platforme sme pre toto vydanie vytvorili podrobný redakčný článok, ktorý bude k dispozícii spolu s nahrávkou. Predstavuje hlboký ponor do prvých dní The Jackson 5, doplnený originálnymi fotografiami."

Výťažok z predaja pôjde v spolupráci s Jacksonovou mamou Katherine Jackson neziskovej organizácii poskytujúcej služby v lake Country Indiana, kde sa nachádza spevákovo rodné mesto Gary.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)