Dokument The Greatest Night in Pop, ktorý priblíži vznik, nahrávanie a úspech charitatívneho singla We Are The World z roku 1985, bude mať premiéru 19. januára na filmovom festivale Sundance. Desať dní po premiére bude uvedený na Netflixe. Jeho tvorcovia teraz zverejnili prvý trailer, ktorý prináša zábery z osudného dňa, kedy sa to všetko začalo, ako aj rozhovory s niekoľkými hudobníkmi tzv. superskupiny.

Film odhaľuje nové skutočnosti o piesni, v ktorej sa spojili "najväčší umelci svojej generácie, aby zachránili niekoľko životov. Ale mali sme len jednu noc na to, aby sme to spravili," spomína Lionel Richie v upútavke. Dokument sleduje skupinu 45 hudobníkov, ktorí sa zhromaždili 25. januára 1985 v nahrávacom štúdiu, aby naspievali pieseň na pomoc proti hladomoru v Afrike.

The Greatest Night in Pop, ktorý režíroval Bao Nguyen, zaznamenal spoluprácu Michaela Jacksona a Lionela Richieho, ktorí skladbu spolu napísali a zostavili superskupinu hudobníkov, aby ju spoločne nahrali v štúdiu. We Are The World produkovaná Quincy Jonesom a Michaelom Omartianom vyzbieral 63 miliónov dolárov. Skladba získala štyri ceny Grammy a American Music Award.

Text: Hudba.sk (zdroj: Billboard.com)