Kanadský spevák Justin Bieber svoj posledný album Purpose vydal ešte v roku 2015. Napriek tomu, že sa album stretol s obrovským úspechom, po nedokončenom svetovom turné sa spevák stiahol do úzadia. Otvorene priznal, že ho dlhú dobu trápili depresie, ktoré spôsobilo dospievanie v šoubiznise. Teraz je však späť a singlom Yummy ohlasuje vydanie nového albumu.

Zrejme žiadny iný mužský popový interpret nedokázal v "desiatkovej" dekáde vzbudiť takú pozornosť ako Justin Bieber. Talentovaný Kanaďan sa v roku 2010 vďaka svojmu hitu Baby (feat. Ludacris) stal doslova "cez noc" veľkou globálnou hviezdou. V čase vydania skladby mal iba 15 rokov a hoci si za ňu od dospelých fanúšikov vyslúžil mnoho posmeškov, stal sa vďaka nej idolom generácie vtedajších tínedžerov a dnes má videoklip viac ako dve miliardy prehratí na Youtube.

Za takmer desať rokov od jeho debutu sa z detsky vyzerajúceho chlapca stal muž a po nekonečnom príbehu plnom rozchodov a návratov so Selenou Gomez sa v roku 2018 oženil s modelkou Hailey Baldwin. Pre čoskoro 26-ročného speváka však stále zostáva hlavnou fanúšikovskou cieľovkou opačné pohlavie. Dokazuje to aj svojím novým singlom Yummy, kde okrem sviežeho zvuku ukázal aj úplne nový imidž - do novej dekády vstúpil s ružovými vlasmi.


Po minuloročnom veselom hite I Don't Care, ktorý nahral spolu s Edom Sheeranom, ide o jeho prvú zverejnenú skladbu. Zároveň je to jeho prvý sólový singel od roku 2016, kedy vydal skladbu Company ako posledný singel zo spomínaného albumu Purpose. Medzitým sa jeho meno, s výnimkou pár spoluprác, objavovalo v médiách skôr v súvislosti s jeho súkromným životom, než s hudobnou kariérou. Chcel si totiž po ostatnom albume dopriať viac života mimo hudobných pódií a reflektorov. Vlastne nielen chcel, ale musel: podľa vlastných slov počas turné Purpose World Tour, v rámci ktorého mal odohrať 162 vystúpení, vyhorel a v tom čo robil, už nevidel žiaden zmysel. Sériu posledných 14 koncertov v Severnej Amerike a Ázii napokon kvôli depresiám, vyčerpanosti a neskôr priznaným problémom s drogami úplne zrušil. 

O to viac svojich fanúšikov potešil, keď na sklonku roka 2019 oznámil vydanie nového albumu, pripravované turné a tiež dokumentárny seriál o svojom živote. Singel Yummy vyšiel 3. januára, videoklip zverejnil o deň neskôr a dnes má už viac ako 26 miliónov pozretí. Napriek tomu, že názory na skladbu sú zatiaľ zmiešané, pomôcť mu môže práve to, že stavil na v súčasnosti takmer zabudnutý R&B zvuk v kombinácii s pop-trapom. Autorsky sú pod skladbou okrem samotného speváka podpísaní aj Ashley Boyd a Daniel Hackett. Produkciu skladby mal na starosti Jason Boyd alias Poo Bear. Ten s Bieberom vytvoril aj jeho veľký hit What Do You Mean? z albumu Purpose, či remix skladby Bad Guy od Billie Eilish.


Fanúšikom Justina Biebera aktuálne zostáva dúfať, že počas niekoľkých rokov v úzadí skutočne dospel a dokáže objektívne zhodnotiť, aké sú jeho možnosti. Turné k novému albumu odštartuje 14. mája v americkom Seattli. V USA a Kanade má zatiaľ naplánovaných 45 koncertov, ktoré by čoskoro mali doplniť aj termíny pre zvyšok sveta. Dátum vydania piatej štúdiovky zatiaľ známy nie je, no môžeme očakávať, že sa tak stane ešte pred začiatkom turné.

Čakanie si môžu spevákovi priaznivci skrátiť sledovaním dokumentu Originals. Bieber v sérii nakrúcanej pre YouTube poodhalí zákulisie svojho búrlivého života a bez zbytočných pozlátok ukáže svoje vzostupy aj pády. Seriál bude pozostávať z desiatich epizód a okrem práce Justina Biebera poodhalí tiež jeho súkromný život a prípravy svadby s manželkou Hailey Bieber. Premiéra dokumentu je plánovaná na 27. januára. "Ako ľudia si prejdeme množstvom vzostupov a pádov, dobrými a zlými obdobiami. A niekedy to chcete vzdať," hovorí Justin v traileri.


Autor: Dušan Marko
Foto: Facebook.com/JustinBieber

Súvisiaci interpreti: Justin Bieber