Koncert britskej indie-popovej skupiny Bastille v Refinery Gallery sa presúva z 20. februára na 28. mája. Zástupcovia kapely ako dôvod uviedli "nepredvídateľné okolnosti", pravdepodobne súvisiace dokončovaním ich nového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar.

"V mene kapely sa ospravedlňujeme za prípadné komplikácie, no už teraz sa na vás tešíme na koncerte Bastille v utorok 28. mája," uvádzajú organizátori koncertu z agentúry Pohoda Festival. Koncert otvorí škótsky pesničkár ONR., no nevystúpi na ňom ďalší avizovaný predskokan, ktorý mal vystúpiť v pôvodnom februárovom termíne, Lewis Cappaldi. Tí, ktorí už majú zakúpené lístky a nový termín koncertu im nevyhovuje, môžu požiadať o vrátenie peňazí (a zablokovanie vstupenky) mailom na shop@pohodafestival.sk.

Jedna z najúspešnejších súčasných britských kapiel sa celosvetovo preslávila najmä skladbou Pompeii z roku 2013, ktorá má na Youtube a Spotify spolu už vyše miliardu streamov. Ich minuloročná letná novinka Happier, na ktorej sa podieľal aj populárny americký dídžej a producent Marshmello, prekročila hranicu 100 miliónov streamov za pár týždňov.

Na konte majú ocenenia BRIT Awards i NME Awards a na jar 2019 vydajú očakávaný tretí štúdiový album Doom Days. Nové piesne aj staršie hity hrajú aj na aktuálnom turné Still Avoiding Tomorrow Tour v európskych metropolách. Podľa The National Student je ich nová šou ešte energickejšia, než akákoľvek predtým a NME uvádza, že Bastille pripravili "párty v post-apokalyptickom bunkri". Čo to presne znamená sa môžete dozvedieť koncom mája aj v bratislavskej Refinery Gallery.

   
Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov koncertu informoval PR manažér Anton Repka. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Facebook.com/bastilleuk

Súvisiaci interpreti: Bastille