Hviezdny spevák aj v Českej republike potvrdzuje, že je jedným z najžiadanejších koncertných umelcov súčasnosti. Kvôli veľkému záujmu musel Ed Sheeran pridať druhý koncert a momentálne predaje na obe vystúpenia v pražských Letňanoch prekonali magickú hranicu 100-tisíc vstupeniek. Do Prahy si navyše privezie aj dvoch zvučných predskokanov.

Držiteľ BRIT Awards a troch nominácií na Grammy, pesničkár James Bay, a severská popová speváčka Zara Larsson, ktorej hviezda stúpa strmo nahor, budú mať práve na júlových koncertoch Eda Sheerana svoju pražskú koncertnú premiéru.

James Bay, predstaví v Prahe naživo svoj minuloročný album Electric Lightza ktorý získal uznanie v recenziách prestížnych médií ako NME, Forbes, Time či Rolling Stone. "Keby som mal svoj prvý album opísať vizuálne, zrejme by som ho prirovnal k ohňu. Ten nový je o skutočnom zvukovom a umeleckom vývoji. O pocite svetla stowattovej žiarovky, ktorá rozširuje a rozjasňuje to, čo som si predstavoval. Electric Light mi jedného dňa zišlo na um a ja som vedel, že je to dokonalé," hovorí o svojej druhej štúdiovke James Bay, ktorý patrí medzi nastupujúce rockové hviezdy.

Švédska speváčka Zara Larsson vydala dve štúdiovky - debut Introducing, s ktorým sa hlavne vďaka hitom Uncover dostala do čela hudobných rebríčkov, a Lush Life. Okrem toho má Zara Larsson na konte aj duet s britským spevákom MNEKom či pesničku This One’s For You v spolupráci francúzskym dídžejom Davidom Guettom, ktorá bola oficiálnou hymnou futbalových Majstrovstiev Európy 2016 vo Francúzsku. Zatiaľ posledný počin mladej švédskej speváčky je jesenný singel Ruin My Life.


Ed Sheeran sa vracia do Prahy po štyroch rokoch

Aktuálne najúspešnejší britský hudobnik do Českej republiky zavíta v rámci európskeho turné Divide 2019. Do Prahy sa hudobník vracia po štyroch rokoch po beznádejne vypredajnej premiére v Tipsport Aréne. Atraktivitu pražského koncertu zvyšuje fakt, že sa naň chystajú aj tisícky fanúšikov zo Slovenska a Poľska.

"Vzhľadom na to, že Ed Sheeran minie na svojej ceste Slovensko aj Poľsko a v susednom Rakúsku už vypredal obidva koncerty, druhé pražské vystúpenie je momentálne poslednou možnosťou vidieť tohto umelca v strednej Európe. Počítame s tým, že po vypredaní druhého koncertu v Letňanoch pokoríme počet návštevníkov prvej trojky najnavštevovanejších koncertov v Českej republike, kam patria prvé vystúpenia The Rolling Stones alebo koncerty Michaela Jacksona a Pink Floyd," hovorí Lenka Muráriková z usporiadateľskej agentúry Charmenko CZ.


Ed Sheeran do Prahy zavíta s tretím albumom ÷ (Divide, 2017), ktorý získal ocenenie Grammy a doposiaľ sa z neho predalo viac ako 15,5 miliónov kusov. Album priniesol single ako Shape of You (tretia najpredávanejšia skladba všetkých čias vo Veľkej Británii a vôbec najčastejšie streamovaná pieseň na Spotify), Castle on the Hill, Galway Girl, Perfect alebo Happier. Sheeran už s predchádzajúcimi nahrávkami + (Plus, 2011) a x (Multiply, 2014) prepisoval britskú hudobnú históriu, jeho album spred dvoch rokov však z hľadiska komerčného úspechu prekonal všetky očakávania.

Vstupenky len od oficiálnych predajcov

Kvôli veľkému záujmu o jeho pražskú šou sú lístky k dispozícii už len na vystúpenie v pondelok 8. júla. Predpredaj a všetky informácie návštevníci nájdu na www.edsheeran.cz. Dôležitou informáciou je, že spevák a jeho tím majú nekompromisný postoj voči komukoľvek, kto využíva neetické webové stránky ponúkajúce sekundárny predaj vstupeniek. V rámci turné sa preto využívajú iba personalizované e-tikety, čo v praxi znamená, že kreditná alebo debetná karta kupujúceho sa zároveň stáva vstupenkou. To zabráni priekupníkom predávať vstupenky za nadhodnotené ceny.

Fanúšikovia, ktorí sa nakoniec koncertu nebudú môcť zúčastniť, budú mať možnosť zmeniť si svoje meno na vstupenke za administratívny poplatok uhradený na mieste nákupu. Organizátori vyzývajú všetkých zákazníkov, aby používali iba oficiálny predpredaj a pripomínajú, že spoločnosť Viagogo.com nie je oficiálnym predajcom vstupeniek na tento koncert. Pokiaľ ma niekto problémy s touto alebo podobnou webstránkou, doporučujeme obrátiť sa na FanFair Alliance.


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Roman Hecl z BrainZone. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Ed Sheeran