Elbow oznámil svoj desiaty štúdiový album Audio Vertigo. Vyjde 22. marca a líder Guy Garvey ho opisuje ako "štipľavé, mizerné groovy vytvorené tým, že sme spolu hrali v garážach. Nahrávka, ktorá má kapelu posunúť ďalej od albumu Flying Dream z roku 2021 ponúka pilotný singel Lovers Leap. Elbow k nemu teraz zverejnili fascinujúci videoklip.

Frontman Guy Garvey vysvetlil, že skladba je napísaná tak, aby "neodrážala, ale odvádzala pozornosť od zlých vecí, ktoré sa vo svete dejú. Špinavé a drsné groovy z neho, podľa jeho slov, vytiahli "temné spomienky a veľa humoru". Čiernobiely videoklip vytvorili režiséri Henry Oliver a Justin Du Pre.

Vizuály sú inšpirované textom Guya Garveyho, ktorý sa zaoberá myšlienkou našej fascinácie romantikou, ktorá je odsúdená na zánik. Videoklip sleduje "obraz hviezdnych milencov lietajúcich vzduchom". Dvojica bežý prázdnymi londýnskymi ulicami až kým sa nestretnú a neupadnú do zabudnutia.

V rozhovore pre Nme Garvey odhalil smerovanie novej albumovej nahrávky. "Posledný album vznikol v uzamknutom stave. Bol veľmi jemný a založený na živote, detstve, spomienkach a otcovstve – na všetkých týchto veľmi zdravých veciach. Vzhľadom na modriny, ktoré pandémia všetkým spôsobila, som cítil, že je ten správny čas urobiť takúto nahrávku."

"Málokto vie, že to vyšlo, pretože všetci vydali svoje nahrávky v rovnakom čase. Vyšlo v rovnaký deň ako Adele. Teraz je to pre mnohých ľudí veľká stratená láska. Je to krásna, jemná nahrávka, zatiaľ čo táto je založená na groovoch. Zaoberá sa niektorými celkom podrobnými témami a je to tiež veľa zábavy," dodal.

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)