Popová hviezdička Carly Rae Jepsen, ktorá sa preslávila hitom Call Me Maybe, zverejnila videoklip k singlu I Really Like You. Jeho hviezdou však nie je ona samotná, ale slávny herec a filmár Tom Hanks, ktorého avizovaná účasť vo videu k novému sezónnemu hitu bola veľkým prekvapením. A aký je výsledok?

Ťažko povedať, pre čo iné ako pre peniaze by sa Tom Hanks rozhodol prijať túto rolu a podporiť speváčku, ktorej doménou je tuctový sladký popík. Ľahkosti samotnej pesničky, ktorá je najnovším pokusom Kanaďanky o zbavenie sa nálepky "one-hit wonder", zodpovedá aj videoklip. Ten je v podstate celkom milý a neškodný, niekoho možno aj pobaví a zlepší mu deň. No určite sa nájdu aj takí, pre ktorých je účinkovanie charizmatického herca v tomto videu naozaj nepochopiteľné.

videoklip I Really Like You Zdroj: Youtube

Primitívny vtip aj tanec s Bieberom

58-ročný predstaviteľ mnohých pamätných filmových rolí - od Forresta Gumpa, cez charizmatického kapitána vo vojnovej dráme Zachráňte vojaka Ryana, až po neanglicky hovoriaceho cestovateľa uväzneného na letisku v romantickej komédii Terminál - na začiatku videoklipu vstáva z postele a ponáhľa sa na stretnutie s 29-ročnou interpretkou. Cestou stretáva viacerých ľudí, s ktorými sa zdraví či fotografuje, pričom po celý čas si pospevuje I Really Like You. S Carly Rae Jepsen sa nakoniec stretne v štúdiu a moment, keď jej s vážnou tvárou povie, že je tehotný, aby vzápätí so smiechom dodal, že len sranduje, je ako vystrihnutý z amerických stredoškolských komédií pre nenáročných divákov.

Celá akcia končí hromadnou tanečnou choreografiou, v ktorej sa mihne aj idol tínedžeriek Justin Bieber. Skrátka, manažment speváčky urobil všetko pre to, aby sa o klipe k jej novému potenciálnemu hitu hovorilo u všetkých generácií. Napriek tomu je otázne, či video speváčke pomôže k napodobneniu úspechu spred troch rokov, keďže hranica medzi zábavou a pocitom trápnosti je tu až príliš tenká. Posúďte sami.


Na tvorbe skladby I Really Like You sa okrem samotnej speváčky podieľali aj Jacob Kasher a gitarista skupiny The Cardigans Peter Svensson. "Text tejto piesne je o období vo vzťahu, kedy je ešte priskoro povedať 'milujem ťa', no už ste prekonali 'mám ťa rád' a momentálne ste vo fáze 'mám ťa naozaj, naozaj veľmi rád'," prezradila o novinke speváčka. Pieseň je prvým singlom z jej tretej štúdiovky, na ktorej ako skladatelia a producenti spolupracujú aj Dev Hynes, Ariel Rechtshaid, Rostam Batmanglij, Rami Yacoub, Jack Antonoff, Tegan and Sara či Greg Kurstin.

Carly Rae Jepsen skončila v roku 2007 na treťom mieste v šou Canadian Idol a o rok neskôr vydala debutový album Tug Of War, s ktorým však nezaznamenala výraznejší úspech. Slávu jej priniesla až skladba Call Me Maybe, s ktorou dobyla britský aj americký singlový rebríček. Pieseň vyšla na EP Curiosity (2012) a nachádza sa aj na jej druhej štúdiovke Kiss (2012).

Text: Hudba.sk (zdroj: SITA - Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: Carly Rae Jepsen