Insania prichádza s provokatívnym videom k pesničke Ať kypí žluč z aktuálneho albumu Na počátku byl spam, ktorý bol nominovaný na hudobnú cenu Anděl. Insania v ňom spojila sily so stand-up komičkou Adélou Elbel, ktorá je aj spoluautorkou scenára. Klip metaforicky útočí na sociálne siete a ich nadužívanie bez sebareflexie.

Crossoverová kapela Insania si bola vedomá toho, že v prípade tejto skladby zaobchádza s výbušným materiálom a mala v úmysle natočiť drzý, nekompromisný klip s nadhľadom, ktorý bude svojim uchopením vybočovať. "Vzhľadom k drzosti pesničky nás hneď napadla Adéla. Pretože je vtipná, kontroverzná a nebojí sa zaťať do živého," vysvetľuje frontman Poly.

Adéla priniesla mnoho vlastných nápadov, ktoré video výrazne okorenili. "Všetky výrazy sú odpozorované z reálnych komentárov," dodáva. Autorom klipu je Radek Mauer, alias DNT2, ktorý už s Insaniou spolupracoval na klipoch Joe si nepohlídal záda, Nebe a Nietzsche alebo Božská komedie. Insania v súčasnosti pokračuje na úspešnom SPAM tour a pripravuje sa na letnú festivalovú sezónu.


Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Štěpánka Kubíčková.

Súvisiaci interpreti: Insania