Speváčka Katarína Ščevlíková a gitarista Peter Zajaček počas siedmich rokoch spoločného dozrievania na hudobných pódiách vytvorili zaujímavú akustickú fúziu jazzu, funku, blues a reggae. Teraz po dlhšej odmlke vydávaju debutový album s názvom Feel It, ktorý pokrstia už v stredu 10. mája v bratislavskom Satori Stage.

Piesne z albumu Feel It dokumentujú začiatky, rozbeh, vzlet a turbulencie ľudskej rôznorodosti v rámci hudobného spojenia dvoch nejednoduchých duší, ktoré komunikujú rovnakým jazykom. Neprehliadnuteľná speváčka Katka Ščevlíková, ktorá sa širšej verejnosti predstavila ako finalistka X Factoru, na albume prejavila okrem unikátneho spevu aj textársky talent. Peter Zajaček ju vynikajúco dopĺňa experimentálnou, a zároveň hrejivo-pesničkárskou akustickou gitarou.

Talentovaný hudobník bol k hudbe vedený od detstva a v multiinštrumentálne orientovanej rodinnej atmosfére sa jeho vášňou stala práve hra na gitaru. Aktuálne aktívne koncertuje v kapelách Medial Banana, A'conto, či s členmi bývalého Mango Molas - Lopezom a Tonom Zajačkom, ďalej s Tamášom Beliczom a ďalšími hudobníkmi. Popritom ešte stíha bubnovať v kapele Without Strings, kde okrem iného pôsobí ako výrazný aranžérsky element. Katka Ščevlíková je speváčka s neobvyklým zafarbením hlasu a s úprimným pódiovým prejavom, plným spontánnosti a hravosti. Okrem rock'n'rollu miluje aj intímnejšiu hudbu - jazz, indie, soul a folk. 


Dvojica vystupujúca pod názvom Ščevlíková & Zajaček nahrala album vo vychytenom štúdiu Loft. Zvukovo a producentsky im s nahrávkou pomohol Jaroslav Žigo ml. Medzi hosťami na albume sú zosnulý trubkár Martin Ďurdina, Tono Zajaček, Daniel Urban či Poky zo skupiny Medial Banana.


Koncert spojený s krstom albumu sa bude konať už 10. mája v bratislavskom Satori Stage. Vystúpenie dua doplní aj premierové vystúpenie projektu M.U.S, ktorého hlavnou postavou je speváčka a skladateľka Michaela Husárová. Vo svojej tvorbe, z ktorej zatiaľ predstavila skladby Love You More a Soulmate kombinuje pop s prvkami soulu, R&B a jazzu a spieva vlastné úprimné texty vychádzajúce z jej životných skúseností a pocitov.

Speváčka s výrazným "chrapľákom" je inšpirovaná hudbou minulého storočia, no zároveň do svojej tvorby dostáva aj moderné prvky. Bude to jej prvý koncert so štvorčlennou kapelou v zložení Martin "Majlo" Štefánik (klavír), Marek Sasko (bicie), Jozef Madola (basgitara) a Štefan Čakvári (gitara).


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Daniela Grečnerová z Tootoot Live Promotion.

Foto: Facebook.com/scevlikovazajacek