Slovenské kapely Luvver a Says vyrážajú na spoločné turné Luvver Says it's a tour. Dve výrazné formácie domácej indie scény odohrajú klubové miniturné v piatich slovenských mestách. Obe spája silný exportný potenciál, inovatívny prístup k tvorbe a prepracované live vystúpenia.

Zároveň sú však členovia skupín Luvver a Says kamošmi aj mimo pódií - hoci sa na ňom nespoznali. "Paradoxne sme sa po prvýkrát nestretli na pódiu ani v backstage. Stretli sme sa v štúdiu, keďže náš frontman Tom (Tomáš Löbb, pozn. red.) chalanom nahrával ich debutový album," hovorí o stretnutí oboch kapiel bubeník skupiny Luvver, Martin Zaujec. "Trávili sme tam spolu veľa času a možno aj preto sme si tak sadli. Spoločné turné bolo preto pre nás úplne prirodzené."

Luvver hrajú Says, Says hrajú Luvver

Obe kapely majú k šnúre pripravené nové setlisty, svetelné šou, no a aj jednu špeciálnu vychytávku. "Máme radi hudbu Luvver a chalani tvrdia, že sa im páči naša," hovorí s úsmevom frontman Says, Dominik Kitko. "Preto sme sa rozhodli na šnúre hrať cover jedného ich tracku a oni jedného nášho."

Nitrianska post-pop trojka Luvver, ktorá ešte do minulého roka fungovala pod názvom Fresh Out Of The Bus, má pred sebou okrem turné aj silné festivalové leto. Chalani, v ktorých tvorbe sa miešajú vplyvy zahraničných popových hviezd ako The Weeknd, Billie Eilish či The Neighbourhood, sa predstavia na významných slovenských a českých festivaloch ako Pohoda, Rock for People, Beseda u bigbítu, či na domácom Flaam festivale v Nitre. Čerství držitelia ceny Advance Investments, ktorú prevzali na tohtoročných Radio_Head Awards, okrem toho plánujú v najbližších týždňoch vydať nový singel spolu s klipom.


Štvorica hudobníkov v kapele Says vo svojich skladbách spája prvky rôznych hudobných žánrov vrátane indie rocku, dream-popu či temnejšej elektroniky. Ak máte radi melancholickú atmosféru elektronických nahrávok a zároveň je vám blízka energetická gitarová hudba či kvalitný basový groove, zaručene si prídete na svoje.

Kapela má za sebou mnoho klubových a festivalových koncertov, okrem iného aj hranie na prestížnom showcase festivale Waves Vienna. V roku 2016 vydala svoje prvé EP Violation Of, a o dva roky neskôr debutový album Recollection, ktorý bol nominovaný vo viacerých kategóriách na Radio_Head Awards 2017.


Termíny turné Luvver Says it's a tour:

9. 5. - Košice, Tabačka Kulturfabrik
10. 5. - Prešov, Stromoradie
11. 5. - Trenčín, Stejdž
16. 5. - Bratislava, Fuga
18. 5. - Trnava, Artklub

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Martin Zaujec.