Trojica speváčok z anglickej formácie Mutya Keisha Siobhan, ktorá v rozpätí rokov 1998 až 2001 tvorila originálnu zostavu skupiny Sugababes, už vyriešila konflikt so súčasnými "cukrovými bábikami". Kapely totiž na súde bojovali o použitie značky Sugababes na rôzne produkty.

"Všetko je fajn. Hýbeme sa ďalej a to je dobre," povedala Keisha Buchanan pre BBC. Jade Ewen zo súčasných Sugababes ju dokonca kontaktovala na sociálnej sieti Facebook. Mutya Buena, Keisha Buchanan a Siobhán Donaghy chcú v súčasnosti zostať predovšetkým pozitívne naladené. "Prešli sme si rôznymi vecami, aj ako skupina, aj každá zvlášť," uviedla Buchanan.

Mutya Keisha Siobhan minulý rok v apríli podpísali kontrakt s vydavateľstvom Polydor Records na milión libier a v súčasnosti pracujú na novom albume. Koncom júna by mal vyjsť prvý singel s názvom Flatline. Producentom nahrávky je Dev Hynes, ktorý v minulosti pracoval aj s kapelami The Chemical Brothers a Florence and the Machine či speváčkou Solange (recenzia).

Vypočujte si pieseň Lay Down In Swimming Pools produkovanú Devom Hynesom, ktorú Mutya Keisha Siobhan nahrali po dvanástich rokoch:


"Myslím, že sme trafili klinec po hlavičke," povedala Mutya Buena o piesni, ktorá je podľa nej omnoho vyspelejšia ako predošlé. Na tvorbe ďalších skladieb sa podieľala aj škótska skladateľka a speváčka Emeli Sandé. "Dôležité je to, že nový album nie je len o jednom zvuku, keďže všetky máme rady inú hudbu," dodala Buena. 

Originálne členky dievčenskej skupiny Sugababes sa na scénu vrátili v júli minulého roka pod názvom Mutya Keisha Siobhan. Trio Siobhán Donaghy, Mutya Buena a Keisha Buchanan sa ako Sugababes v Európe dostalo do povedomia debutovým albumom One Touch (2000) obsahujúcim single ako Overload či Run for Cover. Bola to však jediná nahrávka, na ktorej pracovali spoločne. Donaghy odišla zo skupiny v roku 2001, Buena ju nasledovala v roku 2005 a Buchanan v roku 2009. V súčasnosti tvorí Sugababes trojica Heidi Range, Amelle Berrabah a Jade Ewen.

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk)
Foto: Facebook.com/sugababesmusic

Súvisiaci interpreti: Mutya Keisha Siobhan, Sugababes