Do hudobných vôd sa spoločne vracajú zakladajúce členky skupiny Sugababes. Tá je v súčasnosti viac známa svojimi zmenami v osadenstve a sprievodnými aférkami než tvorbou. Aby sa vyhli podobnému osudu, speváčky skupinu pomenovali svojimi krstnými menami.

Proces spoločného návratu zakladateliek jednej z najúspešnejších britských dievčenských skupín začal v roku 2009, keď z nej bola vyštvaná jediná originálna a najdlhšie pôsobiaca "cukrová bábika" Keisha Buchanan. Kapelu zakladala koncom 90-tych rokov spolu so Siobhán Donaghy, ktorá práve pre nezhody s Buchanan opustila kapelu ešte v roku 2001. Treťou zakladajúcou členkou bola Mutya Buena, ktorá si zas v roku 2005 potrebovala dať od hudby prestávku kvôli materským povinnostiam a následne to skúsila sólovo.

Trio Sugababes paradoxne pokračuje v úplne inej zostave, a kým pôvodné členky zakladajú nový projekt, pod značkou, ktorú v roku 1998 spolu vytvorili, údajne tiež vzniká nový album. Témou tohto článku je však pôvodná trojica speváčok, ktoré kedysi spolu zneli takto:

Sugababes - Overload

Naspäť ku koreňom

Pôvodným zakrývacím manévrom pre britské médiá malo byť nahrávanie sólových albumov každej zo speváčky. V jednom z interview pre mtv.co.uk sa však preriekla Emeli Sandé, budúca autorka niektorých z textov novovytvorenej skupiny. Čerstvá držiteľka Brit Awards 2013 v najprestížnejšej kategórii Album roka však len dopĺňa plejádu umelcov podieľajúcich sa na comebacku dievčat. Producentsky sa na debutovom albume starej formácie podieľali aj Dev Hynes (Solange – Some Things Never Seem To Fucking Work), Naughty Boy (Emeli Sandé - Heaven), Richard X (Sugababes – Freak Like Me), William Orbit (Pink – Feel Good Time) a MNEK (Misha B – Home Run).

Práve včera sa jeden z nich, konkrétne Hynes, pochválil spoluprácou na sociálnej sieti Twitter. Vzápätí zavesil aj odkaz na stránku soundcloud.com, kde je možné vypočuť si ako spolu znejú ženy, ktoré naposledy spolupracovali ako tínedžerky. "Práve som dokončil nahrávanie novej hudby s Mutyou, Keishou a Siobhan. Dievčatá mali trošku zábavy ku koncu – užite si!!" napísal a uviedol novú skladbu Lay Down In Swimming Pools.

Názov skladby sa odkazuje na využitie samplov z piesne Swimming Pools (Drank) od Kendricka Lamara. V piesni vynikajú R&B-soulové harmónie, ktorých sa fanúšikovia doteraz nevedeli dočkať. Nejde však o oficiálny singel. Ten by mali predstaviť v priebehu nasledujúcich týždňov. Album s hviezdnymi spoluprácami by mal prísť na trh koncom tohto roka.

Mutya Keisha Siobhan - Laying Down In Swimming Pools

Autor: Marek Majzon
Foto: https://www.facebook.com/MutyaKeishaSiobhan

Súvisiaci interpreti: Mutya Keisha Siobhan