Elektronická tanečná hudba sa neustále vyvíja, vznikajú nové subžánre a hudobníci sa snažia prísť s novým zvukom a netradičným prístupom. Preto sa slovenský housový dídžej a producent Philipee (známy napr. rádiovým singlom Feel) rozhodol spájať mixované sety s elementmi živej hudby v spolupráci s rôznymi inštrumentalistami.

Projekt, ktorý nazval EEtv, najskôr začal na internete po vzore svetoznámych šou ako Boiler Room či MixMagTV. Po vydaní štvrtého dielu sa však Philipee rozhodol preniesť svoj Youtube projekt zo štúdia do klubov pod názvom ExperiencE. Akcia sa uskutoční už o týždeň, v piatok 15. júna, v Montego Clube v Rimavskej Sobote a nadšencom tanečnej hudby ponúkne v rámci celovečernej šou spojenie dídžeja s hudobným supportom troch ostrieľaných inštrumentalistov - saxofonistu, huslistu a perkusionistu.

"ExperiencE je doslova v preklade nová skúsenosť / zážitok, ktorý divákom prinesie kombinácia živých nástrojov s tanečnou hudbou. Toto spojenie vytvorí živší efekt ako len samotný dídžej a som šťastný, že som vďaka tomuto projektu spoznal talentovaných multižánrových hudobníkov, ktorí majú kladný vzťah k môjmu melodickému house štýlu. Na párty v kluboch sa však ľuďom páči tvrdšia energickejšia hudba, preto budem melodické nástupy hudobníkov mixovať s mash-upmi v štýloch Future House, Bass House a EDM," približuje koncept netradičnej párty autor projektu DJ Philipee


Fanúšikovia budú môcť počuť známe tanečné skladby v exkluzívnom prevedení, ako napr. DJ Tiësto - Boom s perkusiami, Swedish House Mafia - Don't You Worry Child s huslami alebo Avicii - Without You so saxofónom.

Netradičné spojenie housu a huslí predvedie Peter Fajta z kapely Duo Inferno, ktorý so svojou verziou Don't You Worry Child prešiel cez porotu v prvej sérii televíznej šou Česko Slovensko má talent. O rytmický support sa postará novo-odhalený hosť - perkusionista Marchello, ktorý prešiel veľkými klubmi ako Ministry of Fun a pochváliť sa môže aj spoločným hraním s top slovenským dídžejom EKG.

Bohaté skúsenosti s hraním do housovej muziky na rôznych eventoch má saxofonista zo Sax Beatz a ako špeciálni hostia sa predstavia Drozďo & Demex, ktorých tanečné skladby ako It's You či I Don't Love You môžete poznať zo slovenských rádií. Tešiť sa môžete aj na darčeky a špeciálne drinky od hlavného partnera akcie TatraTea.  Na udalosť sa môžete prihlásiť TU.

Zdroj: PR článok