Symbolicky na Deň nezávislosti oslávila speváčka Kesha svoju vlastnú slobodu. Singel Joyride je jej prvou skladbou vydanou pod značkou vlastného vydavateľstva Kesha Records. V priebehu minulého roka ukončila 37-ročná speváčka zmluvu s predošlým vydavateľom Kemosabe Records po deväť rokov trvajúcom súdnom spore.

Kesha zažalovala producenta Dr. Lukea, vlastným menom Lukasza Gottwalda, v roku 2014 s tvrdením, že ju hudobný producent v roku 2005 omámil a sexuálne napadol. On reagoval žalobou za ohováranie. Tvrdil, že incident si speváčka vymyslela, aby vyviazla z nahrávacej zmluvy. Napokon spor urovnali mimosúdnou cestou.

"Teším sa, že zatvorím dvere za touto kapitolou môjho života a začnem novú. Neprajem si nič, len pokoj všetkým zúčastneným stranám," uviedla Kesha. A hoci sa spor podarilo urovnať už vlani v lete, viazaná vtedajšou zmluvou nemohla ešte nejaký čas vydávať novú hudbu v inom vydavateľstve. Až doposiaľ.

Novinka Joyride predstavuje odklon od experimentálnejšieho charakteru minuloročného albumu Gag Order a návrat k skoršiemu elektronickému popovému zvuku, pripomínajúc piesne We R Who We R a Tik Tok. Skladbu napísala spolu s producentom Zhone a Madison Love a zverejnila ju spolu s lyric videom.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Billboard.com)